Zgorela je delavnica, orodje, nadomestni deli in kar sedem viličarjev

Kljub hitremu posredovanju gasilcev, materialna škoda požara v Vosku znaša kar 150.000 evrov

Včeraj, ob 10.47 uri so policisti PU Maribor bili obveščeni o požaru v delavnici z viličarji v kraju Vosek, v občini Pesnica. Gorelo je v zaklenjeni delavnici, velikosti 13 krat 12 metrov, kjer so skrbeli za servisiranje viličarjev. V času požara v delavnici ni bilo nikogar in tudi v požaru ni bil nihče poškodovan. Požar so pogasili gasilci iz PGD Pernica, PGD Jarenina, PGD Jakobski Dol, PGD Pesnica in PGD Sp. Kungota, a kljub njihovem hitrem posredovanju je bil objekt močno poškodovan, v njem pa tudi elektro omarica ter nekaj strojev…

Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je ogenj izbruhnil v elektro omarici delavnice, od koder se je razširil po delavnici, v priročno skladišče na podstrešju in na ostrešje, ki je v požaru delno zgorelo. V delavnici je med požarom zgorelo različno orodje, rezervni nadomestni deli viličarjev, hidravlična stiskalnica, delno pa je zgorelo sedem viličarjev, znamke Linde, različnih tipov.

Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda okoli 150.000 evrov. Ker policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Foto: M.J.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: