torek, 25 februarja, 2020

Nenavadna zgodba 51-letnika, ki bi lahko zmrznil, če ne bil poklical številko 113

Vsaj ni res, pa je…, bi lahko komentirali dogajanje, ki se je v noči med četrtkom in petkom odvijalo na območju Polskave in Gabernika. Danes, ob 1.24 uri je namreč 51-letni moški, doma z območja PP Rače, poklical na interventno številko policije 113 in naznanil, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. V Gaberniku naj bi zavil v gozd tam pa naj bi se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je povedal, ni pa znal povedati, kje se nahaja.

„Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, smo v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije. Ob 2.34 uri so prav policisti-vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola. K vsem naštetim kršitvam je potrebno dodati še to, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade“, je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor, Miran Šadl.

In potem, ko so ga policisti »odvezali iz pasti« so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči. Najbrž pa bo manj zadovoljen nad nadaljnjimi ukrepi mož v modrem. Policisti bodo namreč zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jo bo predelal v basen. „Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno“, dodaja Miran Šadl, piarovec mariborskih policistov.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: