ponedeljek, 6 aprila, 2020

Zapeljala je skozi rdečo in do smrti povozila motorista

V hudi prometni nesreči na Tržaški cesti v Mariboru je življenje izgubil 69-letni Vladimir Deutschmann

Minuli torek nekaj minut pred 13. uro se je na Tržaški cesti v Mariboru, v križišču k trgovini Merkur, pripetila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. V prometni nesreči sta bila udeležena poltovorno vozilo in enosledno motorno vozilo – skute, voznik slednjega, gre za 69-letnega Vladimirja Deutschmanna iz Radizela pri Mariboru, je v prometni nesreči umrl. Kot je povedal Boris Veberič z oddelka za cestni promet Sektorja uniformirane policije PU Maribor, sta trčila poltovornjak, ki ga je vozila 21-letna voznica, in skuter, ki ga je vozil omenjeni Vladimir. „V križišču je prišlo do tako silovitega trčenja, da je voznik motornega kolesa na kraju umrl“ je dejal Veberič, ki je dodal, da je ogled kraja nesreče in zbiranje obvestil potekalo pod vodstvom preiskovalnega sodnika in prisotnosti dežurne državne tožilke.

„Ugotovili so, da je 21-letna državljanka Slovenije 22.10.2019, ob 12.45 uri vozila tovorno vozilo po regionalni cesti II. reda št. 430, izven naselja Maribor, iz smeri mesta Maribor v smeri Bohove. Ko je pripeljala v neposredno bližino semaforiziranega križišča regionalne in dovozne ceste, v bližini trgovine Merkur, ni ustavila vozila na znak rdeče luči, temveč je z vozilom, kljub rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče, kjer je vozila naravnost v smeri Bohove. V tem času je po dovozni cesti, iz smeri trgovine Merkur pripeljal voznik motornega kolesa 69-letni državljan Slovenije, kateri je pri zeleni luči na semaforju vozil naravnost v smeri traktorske poti. Voznica tovornega vozila je v križišču, s sprednjim levim bočnim delom svojega vozila trčila v motorno kolo. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo v zadnjo levo bočno stran tovornega vozila, nakar je padel po vozišču in zaradi telesnih poškodb na kraju umrl. Motorno kolo, ki ga je vozil voznik je po trčenju zagorelo“, je javnosti sporočil Bojan Kitel, vodja Službe direktorja PU Maribor, ki je dodal, da je v času ogleda kraja prometne nesreče bilo desno smerno vozišče regionalne ceste v smeri Bohove zaprto za ves promet, od 13.10 ure do 15.40 ure. Obvoz je bil urejen s strani cestnega podjetja. V nesreči je na vozilih nastala premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 6500,00 €.

Nesrečnega Vladimirja bodo svojci na zadnji poti pospremili v soboto, 26. oktobra 2019, ob 13. uri na pokopališču v Slivnici. Kot nam je še povedal Bojan Kitel, vodja Službe direktorja PU Maribor, bodo policisti zoper 21-letno voznico, na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Po 2. odstavku 323. člena KZ-1 RS, ji grozi kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila. Po naših podatkih je mlada voznica, ki po neuradnih podatkih izvira z Gorenjske in je le začasno prijavljena v štajerski prestolnici, bila „čista“ torej brez prisotnosti alkohola ali kakšnih drugih prepovedanih substanc.