Zakaj je umrla 86-letna Jolanka Fujs?

V torek oropana ženica iz Beznovcev, ki po ropu bosa v mrazu tekla po pomoč, danes je umrla v murskosoboški bolnišnici; Bodo roparju naprtili še kakšno hujše kaznivo dejanje?

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota še vedno pospešeno iščejo neznanega storilca, ki je ropal na Goričkem. Kot je znano, v torek, 14. januarja so bili policisti obveščeni o ropu v stanovanjsko hišo v naselju Beznovci v občini Puconci. Neznani storilec prišel v hišo in starejšo žensko zvezal, ter si protipravno prilastil denar. Ob tem je nesreča ženska bila tudi telesno poškodovana. Neznani storilec je s kraja pobegnil s temnejšim vozilom, policisti pa so izdelali fotorobot mogočega storilca, s pomočjo katerega naj bi jim pomagali tudi državljani. „Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila. Prilagamo sliko fotorobota in pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o kaznivem dejanju, da pokličejo na policijsko intervencijsko številko 113 oz. na anonimni telefon policije: 080 1200“, je v četrtek sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Žal pa nesrečna ženica iz Beznovcev, gre za 86-letno Jolanko Fujs, ne bo dočakala, da bi prijeli osumljenca. Lahko pa se zgodi, odvisno kaj bo pokazala obdukcija, da bodo storilcu, če ga bodo odkrili pripisali še kakšno dodatno kaznivo dejanje, celo bistveno hujše od samega ropa. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je namreč danes zjutraj umrla nesrečna 86-letnica iz Beznovcev, ki je bila v torek žrtev roparja. Kot rečeno ropar je pokojno med ropom zvezal, ukradel pa ji je le nekaj več kot 200 evrov. Težko je ugibati, ali je šestinosemdesetletnica umrla s posledicami ropa, kajti v sredo zjutraj je menda doživela srčni infarkt, danes pa v bolnišnici izgubila življenje. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica dogodkov dan prej, saj menda prej ni imela srčnih težav.

Ženici, se je sicer po ropu nekako le uspelo izviti iz primeža spalne srajce, s katero jo je storilec zvezal, in je v mrazu bosa stekla po pomoč do prvih sosedov, ki so poklicali policijo. Po naših podatkih še isti dan ni kazala prav nobenih posledic ropa, naslednje jutro pa je potrebovala nujno medicinsko pomoč, kajti zadel naj bi jo srčni infarkt. V času, ko je od srede naprej bila v bolnišnični oskrbi, je vmes zbolela še za pljučnico. Zdaj je izgubila boj za življenje. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica dogodkov dan prej.

Spomnimo; ropar je v torek po gnusnem napadu na starejšo žensko, ki je doma bila sama, pobegnil v temnejšem avtomobilu, katerega so opazili nekateri mimoidoči, zlasti voznik, ki se je prav v trenutku njegovega zapuščanja mesta kaznivega dejanja, tod pripeljal, tako da se roparju najverjetneje ne obeta nič dobrega. Doslej se mu je uspelo skrivati. Že v torek po samem ropu, so vse razpoložljive policijske patrulje, ki so bile takrat na terenu, začele takoj po prijavi iskati storilca, a neuspešno, čeprav so celo postavile več cestnih blokad po širšem območju Pomurja. Uradne informacije o ropu so resda skope, kar je zaradi poteka preiskave tudi razumljivo, toda v javnosti so se pojavile nekatere podrobnosti, ki so pa prav srhljive. Ropar, ki se je tisto dopoldne spravil na 86-letnico, naj bi bil brutalen, saj je ženico, ko je nasilno vstopil v stanovanjsko hišo, podrl na tla, in jo zvezal s spalno srajco, da se ni mogla premikati. V hiši naj bi se bil mudil vsaj 20 minut, v tem času pa je preiskal vse prostore. Šel je celo tako daleč, da je pretaknil sleherni predal in je celo pometal vzmetnice iz postelj. Domnevno pa je našel in ukradel le nekaj več kot 200 evrov. Poleg, da ga je opazil najmanj en državljan, ki je menda policijskim preiskovalcem pomagal izdelati fotorobota domnevnega roparja, je storilec pustil še nekaj sledi…, sedaj ko je žrtev umrla pa bo tudi sam gotovo še bolj nemirno spal in…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: