četrtek, 27 februarja, 2020

Policisti in kriminalisti prijeli osumljence, ki naj bi bili krivi požar na Pohorju, kjer je bilo za 150.000 evrov škode

Končana je bila preiskava požara v gostinskem objektu „Lisičkin brlog“ na Hočkem Pohorju, in sicer kaznivo dejanje požiga po 222/I-IV členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v soboto, 4.1.2020, v skladu z II.

odstavkom 157. člena ZKP, trem osebam, starim 21 let, odvzeli prostost in jim odredili pridržanje, katero so jim včeraj, 5.1.2020, v večernih urah odpravili. „Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 150.000 evrov. Zbiranje obvestil in izvajanje drugih procesnih opravil je še v polnem teku, zato bo več podatkov znanih po končani kriminalistični preiskavi“. Je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Preiskovalci so prepričani, da je v noči na soboto v lesenem objektu tik pod vrhom Belleuveja zagorelo po tuji krivdi. Ali so bili na delu požigalci in ogenj namerno podtaknili ali so iskro zanetili s svojim neodgovornim ravnanjem, bo pokazala nadaljnja preiskava. Tako bliskovito, kot se je v noči na soboto širil ogenj pod vrhom Belleuveja, je stekla kriminalistična preiskava požara in še isti dan dala rezultate. Policisti so odvzeli prostost trem mladim moškim, ki jih utemeljeno sumijo, da so odgovorni za katastrofo na priljubljeni izletniško – smučarski točki. Aktivno se je v preiskavo vključil tudi Iztok Tomšič, predsednik Smučarskega kluba Pohorje, ki upravlja z Lisičkinim brlogom. Ko ga je sredi noči dosegla vest, kaj se je zgodilo, je skočil na noge in se odpeljal na pogorišče. Med vožnjo proti Bellevueju si je v glavi večkrat zavrtel film, kaj so bila v petek njegova zadnja opravila na hribu, preden je zaklenil lokal in se spustil v dolino. Napake pri sebi ni našel, dvomil je tudi o tem, da bi lahko bila za iskro kriva tehnična napaka ali da je bil na delu celo kak zlonameren konkurent. Je pa seveda računal s tem, da bo odgovore na vprašanja, kaj je šlo narobe in če je morda zagorelo po tuji krivdi, dobil ob pregledu posnetkov varnostnih kamer. Imel je prav. Kamere so posnele veseljačenje in razgrajanje skupine mladih, kar je na terasi brunarice preraslo v vandalizem.

„Marsikaj se vidi na posnetku, ne verjamem pa, da je bil ogenj namerno podtaknjen. Prej bi rekel, da je požar posledica razgrajanja teh nočnih obiskovalcev,“ je včeraj zjutraj komentiral Tomšič. Vsekakor pa bo nadaljnje dogajanje razkrilo, ali bodo trije mladi Ljubljančani ovadeni požiga ali kakšnega drugega kaznivega dejanja iz malomarnosti?

Fotografije: GB Maribor in PGD Hoče

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: