Z vlomom v Telekomovo trgovino povzročili za 161.000 evrov škode

Enega Romuna so poslali v pripor, sostorilce pa še iščejo

Pred dnevi smo že kratko poročali o eni največjih tatvin v Pomurju v zadnjih letih, ki se je zgodila v noči med zadnjo nedeljo in ponedeljkom, 26. in 27. januarjem 2020. V ponedeljek, zadnji v letošnjem januarju, malo po polnoči so namreč bili policisti obveščeni o vlomu v trgovino z mobilnimi telefoni – Telekom Slovenija, v trgovskem centru Maximus na Ulici Štefana Kovača 43 v Murski Soboti. Ob hitri intervenciji policije je bilo v mestu opaženo naključno vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo in je zapeljalo na avtocesto v smeri Lendave. „Vozilo se je na avtocesti zaustavilo, osebe so iz vozila zbežale. Ugotovljeno je bilo, da so na vozilu nameščene reg. tablice, ki so bile odtujene na območju Murske Sobote. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ogledom vozila ter z zbiranjem obvestil“, je takrat sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, ki je nato sporočilo dopolnila in dodala, da so vse ukradene mobilne in druge elektronske naprave v vrtoglavem znesku vrnjene oškodovancu.

Z ogledom kraja kazniva dejanja ter vozila, ki so ga storilci pustili na kraju je namreč bilo ugotovljeno, da so storilci pred vlomov v omenjeni trgovski center, v naselju Černelavci odtujili dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo. Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Pri ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili okrog 6.000 evrov škode na in v objektu. „Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja odvzeta prostost tudi trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja“, je dodala Suzana Rauš.

Pozneje so se potrdili naši podatki, da so storilci iz tujine, ki so očitno zelo dobro strenirani, saj so v dveh minutah, koliko je minilo od sprožitve alarma in prihoda policistov, uspeli ukrasti toliko robe in še zapustiti kraj dogodka. Ob tem so očitno tudi zelo iznajdljivi, da so uspeli zadevo urediti brez kakršnihkoli sledi in so jih morali izpustiti na prostost. Toda, tokrat je vsaj en izmed storilcev le padel v policijsko past. „Na podlagi zapuščenega vozila, opravljenega ogleda vozila in kasnejše ugotovitve lastnika oz. uporabnika vozila je bil identificiran en storilec kaznivega dejanja. 27–letni državljan Romunije je bil v začetku februarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1, priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Za ostalimi storilci policisti zbiramo obvestila“, je sedaj svoje sporočilo dopolnila Suzana Rauš s PU Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: