petek, 3 aprila, 2020

Policisti še iščejo oboroženega in maskiranega roparja veržejske pošte, ki je odnesel 6800 €

Včeraj, v sredo okoli pol petih popoldan se je v Veržeju pripetil oborožen rop pošte. In nekaj minut po tem, se je v Prlekiji pričela prava filmska iskalna akcija, kjer so policisti v neprebojnih jopičih in z avtomatskimi puškami, skušali odkriti storilca. Tako je Veržej bil kar nekaj časa obkoljen s policijskimi blokadami, na vseh vpadnicah pa so policisti preverjali ljudi in pregledovali vse avtomobile. Očitno pa se je ropar že pred tem izmuznil, saj ga kljub vsem naporom niso uspeli odkriti.

„Ob 16.30 je bil OKC Murska Sobota obveščen, da je v Veržeju prišlo do ropa pošte. Po prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat neznani storilec, ki je bil oblečen v jakno maskrine barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nakar je s kraja pobegnil. Vse bi karkoli vedeli o neznanem storilcu, ki se je po vsej verjetnosti kar nekaj časa zadrževal pred pošto, prosimo da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo“, so pozneje sporočili z OKC PU Murska Sobota. Ob tem je tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš sporočila, da je neznani ropar iz pošte odnesel okoli 6.800 evrov.

V sredo po ropu se je sicer sprva govorilo tudi o tem, da naj bi policistom, pri iskanju roparja pomagali tudi vojaki, a so pozneje z Generalne policijske uprave sporočili, da temu ni tako. Oboroženi vojaki naj bi se na območju Prlekije nahajali zaradi varovanja šengenske meje, so sporočili. Ob tem policija svetuje, kako ravnati, če ste uslužbenec banke, pošte, menjalnice, trgovine ali če samo čakate v vrsti? Po informacijah policije je najbolj kritičen čas za rope tik pred zaključkom poslovanja ustanov. Najbolj izpostavljene so manjše poslovalnice bank in pošt v odročnejših krajih; tiste, v katerih v izmeni dela ena ali dve uslužbenki. Dobro varovan objekt sili roparje k razmišljanju, kako premagati ovire, zato je možnost, da storijo napako, večja. Čim bolj je ustanova varovana, tem manj je možnosti, da bo tarča ropa. Policisti odsvetujejo upiranje roparjem, uslužbenci in očividci pa si naj zapomnijo roparjev videz, posebnosti obraza, govorne napake, način hoje ter kam in kako je pobegnil po ropu.

Sicer pa, tovrstni ropi pošt na skrajnjem severovzhodu države niso prav pogosti, je pa sodni epilog že doživel najodmevnejši rop v zadnjem obdobju. 14. januarja 2010 sta študent in kuhar iz okolice Gornje Radgone oropala poštarja iz Apač. Mladeniča sta poštnega uslužbenca počakala po koncu njegovega delavnika nekaj po 17. uri in mu zagrozila s palico, nato pa mu iz avtomobila odnesla paket, v katerem je bilo med drugim tudi 9500 evrov. Prišla sta mu za hrbet, bila sta zamaskirana. Izginila sta v temo, čez nekaj dni so jima policisti vendarle prišli na sled. Po podatkih policije so storilci večinoma odvisniki od drog, a vse pogosteje tudi ljudje, ki so specializirani za tovrstna kazniva dejanja in kriminalne združbe iz tujine. Prav to se najpogosteje omenja v primeru sredinega ropa v Veržeju…

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: