četrtek, 27 februarja, 2020

Srednja Bistrica in Gomilica prizorišči dveh nočni požarov v Prekmurju

Kar pestro vetrovno in ne posebej prijetno noč med sredo in četrtkom so imeli gasilci iz dveh sosednjih prekmurskih občin Črenšovci in Turnišče. Zagoreli sta namreč dve gospodarski poslopji, ena od zgradb je povsem uničena, zraven pa tudi avtomobil, gradbena mehanizacija in še kaj. Najprej je okoli 20. ure izbruhnil požar na gospodarskem poslopju v Srednji Bistrici, ki se po neuradnih informacijah uporablja za dejavnost žagarstva. Nemudoma so se odzvali gasilci PGD Srednja Bistrica in PGD Črenšovci ter požar pogasili. Cesto od križišča na cesti Črenšovci-Razkrižje do Osnovne šole Bistrica so medtem kar nekaj časa zaprli za vse promet. Po uradnih podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je na objektu velikosti 10×10 metrov delno pogorela streha, notranji del pa je zgorel skoraj v celoti.

Ko so gasilci s požara v Srednji Bistrici odšli k počitku pa so na delo morali njihovi kolegi iz sosednje občine Turnišče. Ob 3.41 uri je v Gomilici, v občini Turnišče, zagorelo gospodarsko poslopje velikosti okoli 150 m2. „V požaru poslopja, ki je v celoti pogorel so uničeni osebno vozilo ter nekaj stare kmetijske mehanizacije. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica, Turnišče, Renkovci in Nedelica, gasilci PGD Gomilica so ostali na gasilski straži“, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po drugi strani pa so iz Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da policisti okoliščine dogodkov še preiskujejo. In ko bosta znana vzroka za požara, bodo to sporočili javnosti, enako tudi nestrokovno oceno škode v obeh požarih.

V Srednji Bistrici so med gašenjem morali zapreti tudi regionalno cesto (Foto: PGD Črenšovci)

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: