V destilarni v Metavi kar 200.000 evrov škode

Požar je povzročilo iztekanje kurilnega olja na gorilcu enega od kotlov v destilarni

Včeraj ob 12.20 uri so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na objektu pivovarne v Metavi. Požar se je razširil po destilarni, v obsegu okoli 150 m2 v približno 400 m2 velikem objektu, in na ostrešje objekta. Pogasili so ga gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 200.000 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja požara skupaj s požarnim inšpektorjem. Ugotovili so, da je do požara prišlo zaradi iztekanja kurilnega olja na gorilcu enega od kotlov v destilarni. Ker niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo…

Že pred sporočilom PU Maribor, pa so z Uprave RS za zaščito in reševanje poročali: „Ob 12.16 uri je v podjetju Proesence d.o.o. v naselju Metava, občina Maribor, pod nadstreškom zagorel kotel z okoli 2000 litri alkohola. Požar se je razširil po prostoru. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Malečnik, Dogoše, Maribor-Pobrežje, Zrkovci in Brezje so požar omejili in pogasili. Med gašenjem požara se je v bližnji vodotok razlilo kurilno olje in alkohol. Gasilci so iztekle tekočine počistili, pripadniki enote MEEL pa so vzeli vzorce vode. Za odvoz onesnaženih krp in ostalega materiala so poskrbeli dežurni podjetja Saubermacher“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: