Umrl je v razbitinah svojega avtomobila

Huda prometna nesreča se je zgodila med Ptujem in Slovensko Bistrico

Nekaj pred osmo uro je na „cesti smrti“, na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Kidričevem prišlo do čelnega trčenja voznika tovornega in osebnega vozila, slednji je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam. Ob 7.45 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na omenjeni glavni cesti, izven naselja Cirkovce. V prometni nesreči sta čelno trčila voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila za prevoz perutnine. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča. Gasilci so morali voznika osebnega avtomobila s tehničnim posegom rešiti iz vozila. Reševalci in zdravnica so mu na kraju nudili pomoč, vendar je ob 9.18 na kraju prometne nesreče umrl.

Zakaj točno je okoli 50 let stari voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, še ni znano. Morebitno preveliko hitrost vožnje, ki je v preteklosti že večkrat botrovala nesrečam na tej cesti, policija zaenkrat izključuje. “Nobenega razloga ni, da bi ugotavljali hitrost,” so v izjavi za javnost dejali policisti. Na kraju je tudi večje število poginulih in ranjenih piščancev. Na vozilu jih je bilo naloženih okoli 3.000. O tem so obveščene pristojne službe, kot so še sporočili s PU Maribor.

Pokojni 50-letnik je tako druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor od začetka letošnjega leta. Enako je bilo tudi lani v tem času.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: