Turek tihotapil ilegalce in povzročil prometno nesrečo

Ljutomerski policisti prijeli skupaj 11 ilegalcev, poleg šest Turkov še pet Afganitsancev

Po krajšem premoru, tudi na skrajnjem severovzhodu države, zlasti v Prlekiji, policisti beležijo čedalje večji naval ilegalnih migrantov. Tako sta policista PP Ljutomer, pri opravljanju nalog varovanja državne meje v četrtek, 28.11., malo po 14.uri v Razkrižju ustavljala vozilo znamke Mercedes, avstrijskih registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavil in z

nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Med vožnjo je voznik zapeljal z vozišča in trčil v žično ograjo ter brajde v naselju Razkrižje. Na kraju je bilo prijetih več oseb.

„Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije. Osumljenemu državljanu Turčije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, priveden na sodišče. Za povzročitev prometne nesreče je bila vozniku izrečena globa. Nastalo je za okrog 800 evrov materialne škode“, je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

Štiri Turke, ki so ilegalno prišli v Slovenijo bodo policisti najverjetneje vrnili hrvaškim varnostnim organom. Enako se bo najverjetneje zgodilo tudi s še sedmimi tujci, katere so v četrtek prijeli ljutomerski policisti, in sicer so izsledili pet državljanov Afganistana in še dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: