Skip to content

Bakos.si

Trije so se hudo poškodovali in končali v UKC Maribor

Včeraj katastrofalna prometna bilanca na območju PU Maribor

Policisti na območju Policijske uprave Maribor so včeraj, v soboto obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih so se, med drugim, tri osebe hudo telesno poškodovale. Že ob 7.30 uri je na območju Sv. Ane v Slovenskih goricah, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s ceste zapeljala 36 – letna voznica osebni avtomobila. V nesreči je voznica zadobila hude telesne poškodbe in so jo odpeljali v bolnišnico. Izdan ji je bil tudi plačilni nalog. Le dve uri pozneje, okoli 9.30 ure je na območju Limbuša s kolesom padla 72 – letna kolesarka. Ob padcu se je kolesarka hudo telesno poškodovala. Okoliščine nastanka prometne nesreče in vzrok za nastanek, policisti še ugotavljajo.

Nekaj po polnoči je na območju Slovenske Bistrice, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, 24 – letna voznica os. avtomobila zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Ugotovili so, da je voznica vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom ji je pokazal prisotnost 0,75 mg/l (več kot 1,60 promila, op.p.) alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljnji postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

V soboto, nekaj pred 21. uro je v naselju Maribor, 45 – letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26 – letno voznico osebnega avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil na kraj prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom mu je nameril prisotnost 1,12 mg/l (okoli 2.40 promila, op.p.) alkohola v izdihanem zraku, in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje, bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: