petek, 3 aprila, 2020

Ker je bil močno pijan se najbrž ni zavedal kaj se dogaja

Mariborski policisti so včeraj, malo pred 18. uro bili obveščeni o prometni nesreči na Pobreški cesti v Mariboru. Tam je 39-letni voznik tovornega vozila Renault Kangoo, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 23-letna voznica. Slednja se je v trčenju lažje telesno poškodovala, k sreči pa jo je brez poškodb odnesel dojenček, ki ga je imela v vozilu.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor, Miran Šadl, so policisti ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v organizmu kar 1,20 mg/l (nekaj manj kot 2,5 promila) alkohola. Policisti so vozniku seveda odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog, tudi on pa se bo moral zagovarjati pri pristojnem sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog.
„Težko je razumeti, da tisti, ki je pil alkoholne pijače sploh sede za volan vozila. Še težje je razumeti, da v cestnem prometu vozi nekdo, ki ima v organizmu tako koncentracijo alkohola, kot zgoraj opisana voznika. Popolnoma nerazumno pa je, da vozilo upravlja nekdo, ki je še malo pred tem zaradi opitosti obležal. Tokrat se je končalo z lahkimi poškodbami, kaj hitro bi lahko bilo tudi drugače. In to v času, ko se policisti, skupaj z mnogimi organizacijami, organi in službami trudijo s poostrenimi nadzori odvrniti voznike, da bi sedli za volan, če so pili alkoholne pijače. Kot, da na naših cestah ni bilo že preveč tragedij. Vozniki, bodimo odgovorni in če smo udeleženi v cestnem prometu, pihajmo 0,0 ! Poskrbimo, da se bomo s prijetnih decembrskih druženj prav vsi varno vrnili domov k svojim najbližjim!“ je dodal Miran Šadl.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: