Skip to content

Bakos.si

Traktorist ni upošteval „Andrejevega križa“

Po trčenju je vlak kar nekaj deset metrov potiskal traktor; Znova prometna nesreča na prehodu čez železniške tire

Kot smo že pisali, danes ob 12.56 uri sta pri naselju Ključarovci, v občini Križevci pri Ljutomeru, trčila traktor in tovorni vlak. Poškodovanega voznika traktorja so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Ljutomera. Gasilci iz PGD Ljutomer so sanirali kraj nesreče.

Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, po prvih podatkih je voznik traktorja lažje telesno poškodovan. Po končani preiskavi pa je dodala: „Z ogledom prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da voznik traktorja, ki je vozil iz smeri Križevcev v smeri Ključarovcev, na prehodu ceste čez železniško progo, ni upošteval prometne signalizacije (Andrejev križ) in je zapeljal čez progo v trenutku, ko je z njegove desne strani iz smeri Gornje Radgone, pripeljal tovorni vlak, ki je trčil v kmetijski priključek traktorja. Voznik traktorja je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Izdan mu bo plačilni nalog“.

Ob dveh zadnjih prometnih nesrečah na prehodih čez železniške tire v Prlekiji (najprej Krapje in sedaj Ključarovci) ne gre prezreti, da je v Sloveniji še vedno nad polovica vseh prehodih čez tire, obeležena z Andrejevim križem. Res je sicer, da to zadostuje in je potrebno vozilo zaustaviti, toda nekateri vozniki, zlasti domačini in zlasti tam, kjer vlaki pozijo redko, to spregledajo, ali celo ignorirajo. Na javnem železniškem omrežju je sicer na dan 31. 12. 2020 bilo evidentiranih 714 nivojskih prehodov, od tega: 375 nivojskih prehodov označenih z Andrejevim križem, 297 nivojskih prehodov zavarovanih z avtomatsko varnostno napravo (zapornicami), 18 nivojskih prehodov zavarovanih z avtomatsko svetlobno cestno signalizacijo, 15 nivojskih prehodov mehansko napravo ter zvočno in svetlobno organizacijo in devet nivojskih prehodov zavarovanih z zapornim brunom.

Traktorist je bil telesno poškodovan, nastala pa je tudi večja materialna škoda (Foto: PU Murska Sobota)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: