Skip to content

Bakos.si

Tokrat Maročani in Iračani, kjer sploh nimajo vojne…

V Ormožu in na MP Gruškovje prijeti ilegalci

Res je sicer, da policisti na skrajnjem severovzhodu države v zadnjih dneh odkrivajo nekoliko manj ilegalcev, pa se to vseeno dogaja. Tako so včeraj zgodaj popoldan ormoški policisti na železniški postaji v Ormožu, na vlaku, ki je tja pripeljal iz Ljutomera, prijeli tri državljane Maroka. Ugotovili so namreč, da so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji na območju PP Ljutomer. Vse tri bodo po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes, tik pred 2. uro zjutraj pa je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, z osebnim avtomobilom znamke Audi A6, bolgarskih registrskih oznak, vstopal 51-letni Bolgar. Policisti so ugotovili, da se je njegov sopotnik, 26-letni državljan Iraka, policistu izkazal s ponarejeno potno listino in osebno izkaznico Bolgarije. V predalu armaturne plošče so policisti nato našli še en ponarejen potni list Bolgarije. Policisti so obema ponarejene dokumente zasegli, oba bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu in obema so zavrnili vstop v našo državo.

    Že v ponedeljek malo po 14. uri pa so bili policisti obveščeni o odkritju treh tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Ugotovljeno je bilo, da so se tujci nahajali v priklopniku tovornega vozila, ki je iz Srbije pripeljalo artikle v Spodnjo Ščavnico. Trije mladoletni državljani
Afganistana so verjetno prerezali cerado in se skrili med tovor priklopnika tovornega vozila. Med postopkom so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: