Spet je počilo v „problematičnem križišču“

Avto na njivi in na boku, ena oseba v bolnišnici

Moravske Toplice – Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so danes pozno popoldan poročali o prometni nesreči, ki se je pripetila v občini Moravske Toplice. Spet je namreč „počilo v problematičnem križišču na puconski ravnici, kjer glavno cesto Murska Sobota – Hodoš, seka prometnica nižjega ranga med Puconci in Sebeborci. Po neuradnih podatkih naj bi se tokrat nesreča pripetila zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki naj bi bil pod močnim vplivom alkohola.

„Ob 17.51 uri je na križišču Nemčavci–Vaneča in Sebeborci–Puconci, v občini Moravske Toplice, prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Poškodovala se je ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč drugim reševalnim službam“, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Ob tem dogodku sicer ne bi bilo nič nenavadnega, če občina že dalj časa ne bi zahtevala ureditev krožišča, a država tega menda ni dovolila, čeprav se je na tako imenovani puconski ravnici v zadnjih letih pripetilo že veliko hujših in lažjih prometnih nesreč. Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Občina je tam želela zgraditi krožišče, a Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore, ki pa ne učinkujejo. V omenjenem križišču se vsako leto pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi visokih hitrosti, gre namreč za cesti, ki ležita izven naselja, izredno nevarne. Hitrost na glavni cesti je sicer omejena na 70 kilometrov na uro, a jo tam redko kdo upošteva. Nenazadnje do nesreč ne prihaja zaradi hitrosti vozil na glavni cesti, temveč zaradi tega, ker vozniki, ki prečkajo glavno cesto, ne upoštevajo stop znaka, ki stoji na stranski cesti… Res je sicer, da so večinoma krivi nedisciplinirani vozniki, a kljub temu bi država morala prisluhniti potrebam tamkajšnjih ljudi.

Mimogrede pa se je danes v Pomurju, na drugi strani Murske Sobote, pripetila še ena hujša prometna nesreča. Ob 13.32 uri sta namreč na glavni cesti Murska Sobota–Gornja Radgona, na odcepu Murski Črnci, v občini Tišina, trčili osebni vozili. Telesne poškodbe so utrpele dve osebi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so pregledali in zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. Poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

Avto je ob kritičnem križišču še enkrat končalo na njivi (Foto: Radarji v Pomurju)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: