Skip to content

Bakos.si

Slovaku globa in dovoljenje za nadaljevanje poti

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 6. ure dne 8. 10. 2021, do 6. ure 9. 10. 2021, prejeli 352 klicev, med katerimi je bilo 111 interventnih klicev.
V opisanem času smo obravnavali tudi: 20 kaznivih dejanj, 2 prometni nesreči II. kategorije v katerih so tri osebe utrpele lahke telesne poškodbe, 18 prometnih nesreč I. kategorije, 3 povoženja divjadi, 14 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 9 kršitve na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja smo pridržali do streznitve.
Izpostavljamo – državna meja in tujci:
Policisti so včeraj ob 10.57 v kraju Meje zaznali prehod preko državne meje. Na to so ustavili kombinirano vozilo slovaških registrskih številk v katerem se je prevažal državljan Slovaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da je Slovak prečkal državno mejo izven mejnega prehoda, za prehod državne meje na tem prehodnem mestu pa nima ustreznega dovoljenja. Ker je izpolnjeval pogoje za vstop na mednarodnem mejnem prehodu, mu je bila izrečena globa ter omogočeno nadaljevanje poti.
Pripravili: Petar Habrun, vodja izmene OKC PU Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: