Skip to content

Bakos.si

Prijet še drugi osumljenec, 37-letnik, ki je poskusil umoriti nekdanjo partnerko

V zadnjih 24. urah so policisti na območju Celja in Prebolda obravnavali poskus uboja in poskus umora

Nadaljujejo so krvi delikti na celjskem območju, saj so od novega leta, do minule noči obravnavali že štiri tovrstna kazniva dejanja. Po poskusu uboja na novega leta dan ter napadu dijaka na profesorico v Celju, so policisti sinoči, okoli 21.30 ure, bili obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je neznani moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. Do dejanja je prišlo v stanovanju več stanovanjske zgradbe v Preboldu, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih, družilo več moških starih od 24 let do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih, z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca in ga hudo poškodoval. Po dejanju je poškodovani kraj zapustil in v spremstvu še ene osebe iskal pomoč. V nadaljevanju so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Ponoči so policisti štirim osebam odvzeli prostost, sumijo jih storitve kaznivega dejanja nedokončanega uboja, po 1. odstavku 115. člena, v povezavi s 34. členom Kazenskega zakonika -1B, oziroma sodelovanja pri dejanju. Glede na to, da je od dejanja minilo šele nekaj več kot 12 ur, kriminalisti in policisti aktivno preiskujejo vloge vseh udeležencev. Damijan Turk, vodja SKP PU Celje, je v izjavi za javnost potrdil, da so bile pridržane osebe v preteklosti že obravnavane zaradi različnih kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in tudi drugih kaznivih dejanj.

Danes, okoli pol treh zjutraj, so celjski policisti bili obveščeni o poskusu umora v Celju, kjer je moški zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Osumljeni je prišel pred stanovanjsko hišo oškodovanke, oziroma pred stanovanjski blok, kjer jo je pričakal in jo napadel ter jo najmanj enkrat zabodel z nožem. 45-letnico je hudo poškodoval ter pobegnil s kraja. Dejanja je osumljen

njen bivši partner, 37 letni moški doma z območja Laškega, ki so ga policisti danes proti večeru prijeli in pridržali do privedbe preiskovalnemu sodniku. Hudo poškodovano 45-letnico so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih naj ne bi bila v smrtni nevarnosti. Omenjeni 37-letni Laščan je osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja umor po 116 členu KZ -1 . Damijan Turk je potrdil, da so 37-letnika v preteklosti že obravnavali za podobno kaznivo dejanje ter da je bil tudi že obsojen in je prestal zaporno kazen.

Damijan Turk je omenil še, da gre letos na območju PU Celje za zelo nenavadno zgostitev tovrstnih primerov. Lani v celem letu so namreč na območju Policijske uprave Celje obravnavali štiri tovrstne primere, letos pa štiri, v prvem tednu leta. Poudaril je, da primeri med seboj niso povezani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: