Pri Sv. Trojici ukraden leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve

Policisti PU Maribor so v petek imeli roke dela

Kot je sporočil vodja izmene OKC PU Maribor, Miran Klemen, so policisti Operativno komunikacijskega centra PU Maribor, v zadnjih 24 urah na območju PU Maribor prejeli 406 klicev, od tega je bilo 118 interventnih klicev. V obravnavanem obdobju smo po posameznih področjih obravnavali naslednje dogodke, in sicer:

Na področju kriminalitete so obravnavali 18 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja premoženjske kriminalitete. Evidentirali so 10 kaznivih dejanj tatvine, 2 kaznivi dejanje vlomov v različne objekte in 5 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. Med odmevnejšimi zadevami s področja kriminalitete sta dva primera odvzema motornih vozil in sicer je v prvem primeru neznani storilec na območju Spodnjega Dobrenja 16. 10. 2020 v nočnih urah odtujil delovni stroj, znamke Takeuchi s pripadajočimi tremi delovnimi žlicami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika delovnega stroja za okoli 20.000 evrov. V drugem primeru pa je neznani storilec tekom minule noči na območju Zg. Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve, z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739 in s tem dejanjem oškodoval lastnika traktorja za okoli 44.000 evrov. Policisti v obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Prav tako pa so se v minuli noči neznani nepridipravi znesli nad fasado stanovanjske hiše in pred hišo parkiranim osebnim avtomobilom na območju Slovenske Bistrice, saj so oboje posprejali s črnim sprejem in v tem primeru lastnika hiše in avtomobila oškodovali za okoli 25.000 evrov.

Na področju prometne varnosti so policisti opravili ogled 27 prometnih nesreč in sicer 4 prometne nesreče, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo. V preostalih primerih je nastala materialna škoda. Prav tako so policisti v tem obdobju trem kršiteljem odvzeli motorna vozila, ker so v prometu vozili motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali 17 kršitev, in sicer 12 kršitev na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnem prostoru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: