Pretežka noga ju bo drago stala!

Eden je bil prehiter za 85, drugi pa za 83 km/h

Včeraj, 22. 9. 2020, so policisti Postaje prometne policije Maribor opravljali nadzor cestnega prometa na avtocestnem omrežju na območju Policijske uprave Maribor, s civilnim policijskim vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida 2000. Med nadzorom so ugotovili dva voznika s “pretežko nogo”, ki sta huje kršila cestno prometne predpise. V dopoldanskem času je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ptuja, na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje, izven naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, na razdalji 1.417 metrov vozil s povprečno hitrostjo 213 km/h, kar je 83 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti. Ta voznik je pri vožnji kršil tudi pravila vključevanja na avtocesto. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1.400 evrov in 9 kazenskih točk.

V popoldanskem času so policisti PPP Maribor podobno kršitev ugotovili tudi na avtocesti A5, na relaciji Lenart – Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 km/h. Ugotovili so, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora, izven naselja Cerkvenjak, na razdalji 1.031 metrov vozil s povprečno hitrostjo 195 km/h, kar je 85 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na tem odseku avtoceste. Voznik je z vozilom vozil po prehitevalnem prometnem pasu, čeprav po desnem, voznem prometnem pasu ni vozilo nobeno vozilo in torej voznik nobenega vozila ni prehiteval. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1.350 evrov in 9 kazenskih točk. Policista pa sta obema voznikoma na kraju ustavitve izdala plačilni nalog.

„Policisti znova opozarjamo, da je vse preveč prehitrih voznikov na naših cestah in da je skoraj vsaka četrta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor posledica neprilagojene hitrosti. Hitrost je ključen dejavnik prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato bomo policisti prav vsaki dan z vsemi razpoložljivimi tehničnimi sredstvi izvajali nadzor na vseh cestnih prometnih povezavah, zlasti pa tam, kjer je dinamika prometa vozil največja in tam, kjer se je zgodilo največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami“, je dejal Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Foto: PPP Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: