Preobremenitev električne inštalacije povzročila požar

Ognjeni zublji uničili del strehe in notranjost hiše, ter povzročili za 30.000 evrov škode; Lastnica se je nadihala dima, a njeno življenje ni bilo ogroženo

Poročali smo že o požaru, ki je danes okoli pol dvanajstih, prestrašil nekatere prebivalce prekmurske prestolnice Murske Sobote. Zagorelo je praktično v središču mesta, med Gregorčičevo in Ozko ulico v Murski Soboti, ognjeni zublji pa so zajeli starejšo hišo, v kateri je živela sama starejša ženska. Preiskava je potrdila, da je najverjetneje zagorelo zaradi preobremenitve električne inštalacije, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okrog 30 tisoč evrov škode. Že preden so preiskovalci lahko opravili svoje delo, pa so na delu bili gasilci, kajti zavijanje gasilskih siren iz vseh smeri proti središču Murske Sobote, je sprožilo tudi zanimanje radovednežev, ki kot običajno, kljub jezi uradnih oseb uporabljajo predvsem pametne telefone za snemanje in fotografiranje.

Kakorkoli že, na kraju je bilo veliko gasilcev, in sicer iz PGD Murska Sobota, PGD Bakovci, PGD Rakičan in PGD Černelavci, skupaj jih je bilo 21 z osmimi vozili, med katerimi tudi visoka avtolestev, brez katere bi zaradi nedostopnosti do pogorišča bistveno težje opravili intervencijo, oziroma pogasili požar. Poveljnik intervencije Branko Kolmanič, sicer poveljnik PGD Murska Sobota, je kmalu po prihodu na kraj intervencije izdal navodila, da je potrebno za ves promet zapreti Gregorčičevo ulico, ki sodi med prometno najbolj obremenjene ulice v Murski Soboti. Požar je po Kolmaničevih besedah uničil del ostrešja, hodnik in kuhinjo, gasilci pa so varovali tudi ogroženo sosednjo stanovanjsko hišo. Lastnici, ki se je nadihala dima, so nudili pomoč na nujni medicinski pomoči. „Požar, ki je uničil del ostrešja, hodnik in kuhinjo so pogasili gasilci PGD Murska Sobota, Černelavci, Rakičan in Bakovci. Gasilci so varovali tudi ogroženo sosednjo stanovanjsko hišo. Lastnici, ki se je nadihala dima, so nudili pomoč reševalci NMP Murska Sobota“, so potem, ko so gasilci končali svoje delo, sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti in kriminalisti so nato pozno popoldan še opravljali ogled požarišča. Po ugotovitvah policistov naj bi v hiši, kjer je živela 80-letnica, zagorelo zaradi preobremenitve dela električne inštalacije v hiši; nastalo naj bi za okrog 30 tisoč evrov škode. „Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je do požara na starejši stanovanjski hiši prišlo najverjetneje zaradi preobremenitve dela električne inštalacije v hiši. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 30.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil“, je po opravljenem ogledu s strani policistov, sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: