ponedeljek, 6 aprila, 2020

Zagorelo je v starejši hiši, kjer naj bi sama živela starejša ženska, ki menda ni poškodovana

Murska Sobota – Danes okoli pol dvanajste ure je huda panika zaradi močnega dima zajela kar nekaj prebivalcev Murske Sobote. Mnogi so najprej videli gost dim, ki se je dvigal iz neposredne bližine policijske uprave in postaje, nato pa so iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočili, da je ob 11,30 uri prišlo do požara hiše v središču mesta. Požar je namreč zajel starejšo hišo na križišču Ozke in Gregorčičeve ulice.

Po neuradnih podatkih s kraja dogodka, naj bi iz starejše hiše najprej bilo slišat močan pok, nato pa je zagorelo. V hiši naj bi sicer sama živela starejša ženska, ki pa je po naših informacijah nepoškodovana. Požar trenutno gasijo gasilci PGD Murska Sobota, zaradi gašenja pa je oviran promet na Gregorčičevi ulici.

To je potrdila tudi tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš, ki je dejala, da je bila policija „ob 11.31 obveščena o požaru na stanovanjski hiši na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti. Trenutno še poteka intervencija gasilcev. Ena oseba je bila odpeljana v bolnišnico. Ko bodo zaključene aktivnosti gasilcev in bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo policisti pričeli z ogledom kraja. Zaradi gašenja je zaprta cesta na Gregorčičevi ulici“.

Dodala je, da bodo več informaciji posredovali ko jih bodo imeli…