petek, 3 aprila, 2020

Plačal bo 1.200 evrov in dalj časa ne bo vozil po Sloveniji?

Osemintrideset letni tovornjakar, državljan Poljske si bo gotovo zapomnil slovenske policiste, saj so ga že v jutranjih urah zasačili pod vplivom alkohola, kar ga bo drago stalo. Včeraj, 20.11.2019, ob 8.50 uri je namreč omenjeni 38-letni državljan Poljske vozil tovorno vozilo s priklopnikom, poljskih registrskih oznak, po avtocesti A1, iz smeri razcepa Dragučova proti Mariboru. Ker je med vožnjo prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, sta ga na izvozu iz avtoceste na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista Postaje

prometne policije Maribor. Med izdajo plačilnega naloga pa sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama (okoli 1,32 promila, op.p.) alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

„Policista sta mu seveda takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru, Oddelek za prekrške. Za prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Ker gre za tujca so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj je za kršitev predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja“, je sporočil Bojan Kitel, vodja urada direktorja PU Maribor.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: