Policisti so jih „odkrili“ na družbenih omrežjih

Nočno srečanje v Murski Soboti ne bo minilo brez nadzora

Policisti PU Murska Sobota so na družabnih omrežjih zasledili, da se bo drevi, v soboto, 4.7.2020 v nočnem času v okolici trgovine OBI v Murski Soboti izvedlo zbiranje ljubiteljev predelanih vozil “Midnight car meet Murska Sobota 6”. Podobna srečanja so bila v preteklosti množično obiskana. Dogodek ni prijavljen pri pristojnem organu, tako da ne gre za organizirano javno prireditev. Z namenom preprečevanja širjenja virusa, je vlada sprejela Odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi v RS, ki določa da je prepovedano zbiranje ljudi, če se zbere več kot 50 ljudi.

„Ker se pričakuje (odzivi na FB strani), da se bo na dogodku zbralo več kot 50 ljubiteljev takih vozil, obiskovalcev… bomo policisti izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem Odloka in ostalih predpisov ter zoper kršitelje ustrezno ukrepali“, so sporočili s PU Murska Sobota.

Na že omenjenem FB pa so organizatorji med drugim zapisali: „Prosimo držite se razdalje 1,5 m, saj je zbiranje na javnih površinah omejeno na 50 oseb. Ob morebitnih zaostritvah zaradi COVIDA-19, se dogodek odpove. Udeležba je na lastno odgovornost! Organizatorji ne odgovarjamo za dejanja posameznikov“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: