sobota, 4 aprila, 2020

Kdo je Zavodu za turizem in razvoj Lendava povzročili za najmanj 900 evrov škode?

    Lendava – Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, policisti PP Lendava in njihovi pomorski kolegi še vedno poizvedujejo in zbirajo obvestila o storilcih, ki so že pred časom, v času „Festivala Vinarium 2019“, organizatorja Zavod za turizem in razvoj Lendava, oškodovali za najmanj 900 evrov. In dokler policisti o „herojskem“ pohodu nepridipravov še vedno zbirajo obvestila, pri omenjenem zavodu so nad takšnim početjem tatov globoko razočarani. Zavod za Turizem in razvoj Lendava je namreč kot glavni organizator letošnjega festivala Vinarium za potrebe izvedbe dogodkov najel oziroma v izposojo prejel določeno opremo, potrebno za izvedbo takšnega bogatega kulturno-kulinaričnega dogodka, kar festival Vinarium tudi je, saj je dogodke obiskalo na desetine tisoč obliskovalcev iz Slovenije in tujine.

   Na dogodkih v sklopu festivala je bilo skupno uporabljenih 335 gasilskih kompletov, 125 senčnikov s podstavki, bograč pa se je kuhal v več kot sto kotlih. Dogodek bo, kljub številnim okusnim bogračem, ostal v spominu kot dogodek z grenkim priokusom. Tokrat ne moremo reči, da je za grenak priokus kriva organizacija ali pa sam dogodek, temveč dejstvo, da so nepridipravi Zavodu za turizem in razvoj v času trajanja omenjenega festivala izmaknili za 900 evrov opreme, Romeo Varga, direktor omenjenega zavoda pa je že izrazil globoko razočaranje nad tovrstnim početjem, katerega sedaj preiskuje tudi policija. Ti sicer razpolagajo s skopimi informacijami in sicer, da so nepridipravi odtujili gasilske mize in klopi. No, če je policija v javnost posredovala skope informacije, pa so bistveno bolj zgovorni bili organizatorji.

   „Po zaključenem festivalu organizator ugotavlja, da je prišlo do odtujitve določene opreme, in sicer ena gasilska miza širine 50 cm, pet kompletov gasilskih miz s klopmi, osem kosov klopi in podstavek velikega senčnika. Organizator morebitne najditelje vljudno naproša, naj opremo vrnejo na naslov: Čentiba, Lendavska cesta 19 – brez kakršnihkoli posledic. Informacije o okoliščinah izginulih predmetov lahko posredujete tudi na telefonsko številko 01/200 94 22 ali o tem obvestite policijo, ki o izginuli opremi že zbira podatke,” je zatrdil Robert Berki iz Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: