Skip to content

Poleg nezakonite pridelav konoplje, kradel elektriko

Šestinštiridesetletnemu Štajercu grozi do 13 let zapora

Maribor – Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaradi utemeljenih razlogov za sum, da 46-letni državljan Slovenije v okolici Maribora izvršuje kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Mariboru za hišno preiskavo.

Dne 21. 6. 2022 so kriminalisti osumljencu odvzeli prostost in pri opravljanju hišne preiskave na njegovem domu našli in zasegli skupno okrog 1,5 kg prepovedane droge konoplje-rastline in okrog 10 ml konoplje-smole ter predmete namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge.

V neposredni bližini stanovanjske hiše je bil najden, v zemljo izkopan, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je osumljeni imel posajeno 301 sadiko prepovedane droge konoplje. Pri opravljanju hišne preiskave in ogleda kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je osumljeni električno napeljavo v navedeno »zemljanko« imel nezakonito priklopljeno na bližnjo elektro omarico, s čimer je prav tako izvrševal kaznivo dejanje tatvine po 204. členu KZ-1.

„Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 in kaznivega dejanja tatvine po 204. členu KZ-1,“ je sporočil Matej Harb iz PU Maribor, ko je dodal, da za omenjeni kaznivi dejanji Štajercu grozi skupno do 13 let zapora.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: