Skip to content

Bakos.si

Pod vplivom mamil je bežal pred policijo s tremi praznimi pnevmatikami

Med bežanjem je policistom kazal sredinca…, a ga bo vse skupaj drago stalo

Policisti PU Maribor so v četrtek, ob 22.50 uri zvečer, na regionalni cesti Ptuj – Ormož, v Moškanjcih neposredno zaznali kršitev cestnoprometnih predpisov voznika osebnega avtomobila. 51-letnega moškega so policisti nato uspeli ustaviti izven naselja Zamušani. Zaradi zaznanih znakov nezanesljive vožnje in nenavadnega vedenja voznika, so vozniku odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih snovi ali psihoaktivnih zdravil, v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti, kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz svojega vozila. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar je odklonil tudi tega.

Zaradi vsega so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. Voznik se na to no oziral ampak je naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala. S svojim vijuganjem po vozišču je voznik policistoma preprečeval, da bi ga prehitela, skozi levo, voznikovo okno pa je policistoma večkrat pokazal iztegnjen sredinec. Med vožnjo je nekajkrat ustavil, ko pa sta se policista približala vozilu je ponovno speljal. S svojo vožnjo je nadaljeval do Mihovcev, kjer je zagledal drugo patruljo, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policisti so ga v Sodincih in nato še v Savcih skušali ustaviti tako, da so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil Stinger (bodičasti trak), vendar je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam na vozilu, z vožnjo trmasto nadaljeval. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili policije, zaradi česar je voznik vendarle ustavil. Ker je imel v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli.

„Policisti so mu nudili prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v SB Ptuj. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču izdali tudi plačilni nalog,“ je povedal Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: