torek, 25 februarja, 2020

Ker je pobegnil so Prleka pozneje prijeli v ljutomerskem gostinskem lokalu; Sankcije bodo hude še zlasti, ker je skušal povoziti policista

Včeraj, v nedeljo, malo po 20. uri so policisti Policijske postaje Ljutomer med kontrolo cestnega prometa na relaciji Veščica – Stročja vas zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo in ogrožal druge udeležence v prometu. Ker je bilo vozilo najmanj dvakrat pravilno ustavljeno, voznik pa ni upošteval zakonitega policijskega znaka ali ukaza za ustavitev, je bil voznik prisilno ustavljan z uporabo službenega vozila policije. Med zaustavljanjem je voznik zapeljal proti policistu, kateri je odskočil, pri tem pa s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Voznik je policijsko vozilo obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej. Vozilo je bilo naknadno izsledeno v Ljutomeru in zaseženo. Voznik pa je pobegnil.

„Policisti so voznika intenzivno iskali in malo pred polnočjo je bil osumljeni prijet v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru. Odvzeta mu je bila prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Pri varnostnem pregledu osumljenega je bila najdena rjava rastlinska snov, katera je bila zasežena in bo poslana v analizo. Policisti pri izvrševanju uradnih nalog niso bili poškodovani. Zoper 39-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi večih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa. Podana bo tudi kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi“, je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: