Skip to content

Bakos.si

Plačilna naloga za „norenje-driftanje“ na parkirišču

Za policisti PU Maribor je dokaj mirna nedelja

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 146 klicev, od tega 48 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje, smo pa obravnavali: 13 kaznivih dejanj, enega osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku, eno prometno nesrečo I. kategorije, eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno

poškodovala, dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila, dve povoženji živali, šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih, in en požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj opoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljanko Hrvaške, bivajočo v Nemčiji, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so jo oglobili.

OSTAL BREZ VOZILA

Včeraj popoldan so policisti v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu zasegli vozilo, ki ga je vozil. Za nameček je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,48 mg/l alkohola.

Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

Policisti so v petek zvečer, dvema državljanoma BiH, ki imata urejeno bivališče v Sloveniji, izdali plačilna naloga, ker sta z osebnima avtomobiloma divjala in obračala s pomočjo ročne zavore (»driftala«) po parkirnem prostoru ene od prodajaln ob Tržaški cesti v Mariboru. Takih objestnih voženj policisti ne moremo in ne bomo tolerirali, za vse tovrstne kršitve cestno-prometnih predpisov pa bo še naprej veljala ničelna toleranca.

Pripravil: Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: