Skip to content

Bakos.si

Pismo tistemu, ki je na Nanosu imel dolge prste

Neznanec jim je ukradel prostovoljne prispevke za kolektivni dopust; Bo izpolnil pogoj?

Vojkova koča na Nanosu je postojanka pod vrhom Pleše na visoki planoti Nanos (1262 m), kjer to zimo nimajo veliko sreče. Tik pred novim letom je „porednež“ v neposredni bližini, med metanjem petard v bližini povzročil velik požar, sedaj pa jih je obiskal še nepridiprav. V Vojkovi koči so namreč pred kratkim obiskovalcem nastavili steklenico z napisom: »Prostovoljni prispevki za kolektivni dopust. Hvala.« Zbralo se je že nekaj evrčkov, a žal se ni dobro končalo, saj je nekdo steklenico ukradel, skupaj s prostovoljnimi prispevi. Toda tudi oskrbniki koče in tam zaposleni očitno ne mislijo vreči puško v koruzo: »Ti pa dam točno dan časa, da prineseš nazaj, ali pa grem s posnetkom na policijo,« so zapisali na družbenem omrežju. Pravzaprav so na Facebook profilu objavili nekoliko daljši zapis, ki naj bi pomagal odkriti predrzneža.

„Ti, ki imaš predolge prste! Če greš ukrast prostovoljne prispevke, moraš biti res višek inteligence. Vedi, da nisi okradel samo nas, ampak si okradel vse, ki so v to prispevali. Ti pa dam točno dan časa, da prineseš nazaj, ali pa grem s posnetkom na policijo v ponedeljek, pa ti naredim večji problem, kot si ga ti naredil nam! Tudi ljudje v hribih niso več to kar so bili na žalost, ne mečemo pa vse v isti koš…“ Ekipa Vojkove koče in Eko koče Nanos.

Že pred tem pa je ista ekipa zahvalila požrtvovalnim in pogumnim gasilcev s širšega območja, ki so se uspešno spopadali z ognjenimi zublji. “Zaključek leta se nam je v trenutku iz nestrpnega pričakovanja in nasmejanih obrazov prelevil v resne in zaskrbljene poglede, ter nam vse načrte ”najdaljše noči” popolnoma spremenil. Klic..šok…streznitev…in trenutek, ko tečeš proti dogajanju ter še vedno upaš, da to ni resnično. Oči vidijo dim, ogenj…zaveš se, da ni poti nazaj, preostane samo konkretno ukrepanje. Hitrost in odzivnost gasilcev, ki so silvestrski večer morali zamenjati za gašenje požara iz malomarnosti in neodgovornosti, je bila neverjetna. V ekstremnih razmerah zasneženega in poledenelega cestišča, od vetra do nedostopnega terena, pomanjkanja vode in izčrpanosti zaradi večurnega gašenja, lahko gasilcem PGD Podnanos, PGD Razdrto, PGD Veliko Ubeljsko, PGD Vrhpolje, PGD Vipava, PGD Šmihel, PGD Hruševje, PGD Slavina in PGD Studenec, izrečemo samo iskreno gvala iz srca in verjemite, da ste naše legende! Ne glede na to, da jota ne velja za tipično ”silvestrsko večerjo” upamo, da vas je vsaj malo segrela in povrnila nekaj moči,“ celotna ekipa Vojkove koče na Nanosu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: