Skip to content

Bakos.si

Pijana sta bila pridržana

Ker se ni strinjal s policisti, se jima je Mariborčan tudi uprl

Kot je običaj v prazničnem decembru, ko mnogi nekoliko več pogledajo v kozarec, nekateri ne morejo, da se kljub temu ne bi usedli za volan. Zato imajo več dela tudi policisti, ki pogosteje kot običajno odkrijejo voznike s čezmerno prisotnostjo alkohola. Tako so tudi policisti PPP Maribor v nedeljo, 15.12.2019, ob 3.30 v Mariboru kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (mg/l), kar je več kot 2,10 promila.

„Ker so bili izpolnjeni pogoji za pridržanje je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje, takrat pa se je postopku uprl. Zaradi tega so policisti zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb 22/1 člena ZJRM-1. Prav tako pa bodo policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na sodišče, zaradi kršitve določb 105/4 člena ZprCP.“ je povedal vodja urada direktorja PU Maribor, Bojan Kitel.

Nekaj podobnega pa so prav tako v nedeljo ob 15.35 uri izvajali tudi policisti PP Ormož , ki so opravili postopek preizkusa alkoholiziranosti s 45-letnim državljanom Hrvaške, ki je vozil osebni avtomobil. Alkotest je pokazal 0,66 mg/l (skoraj 1,40 promila) alkohola, zaradi česar je bila kršitelju odvzeta prostost in je bil z odložilnim predlogom priveden na sodišče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: