Pijan z majhnim otrokom v vozilu bežal pred policisti!

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikom pripeljal policiste do dveh hudih krišiteljev

V sklopu akcije Slovenija piha 0,00 je bil v noči med soboto in nedeljo, iz 7. na 8.12.2019, na območju Policijske uprave Murska Sobota izveden poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Odrejenih je bilo 145 preizkusov alkoholiziranosti, pri petih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in en primer odklona alkotesta. Najvišja ugotovljena koncentracija alkohola je bila 1,15 mg alkohola v litru izdihanega zraka, so pa policisti v okviru akcije naleteli na dva huda kršitelja, ki sta vozila z 2,40 in 2,30 promila alkohola, a tudi to ni vse.

Policisti Policijske postaje Lendava so namreč v soboto, okrog polnoči med kontrolo cestnega prometa izven naselja Melinci v občini Beltinci, zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policista sta se zapeljala za vozilom, ter ga zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki na vozilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v vozilu tudi 6-letni otrok. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,15 mg/l (okoli 2,40 promila) alkohola. V prometni nesreči ni bilo telesnih poškodb. Zoper 40-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje, podana bo kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Obveščen bo tudi Center za socialno delo. Prav tako s soboto, malo po polnoči je voznik osebnega avtomobila v naselju Filovci v občini Moravske Toplice, v križišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko ograjo obdano z živo mejo. Po trčenju je z vožnjo nadaljeval in čez nekaj časa zapeljal na njivo. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,12 mg/l (okoli 2,30 promila) alkohola. Voznik ni bil telesno poškodovan, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

„Vsem voznikom svetujemo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje“, poudarja Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: