ponedeljek, 30 marca, 2020

Za smrtno nesrečo na Ptujski cesti v Mariboru kriv 44-letni slovenski državljan, voznik peugeota, ki z vozilom sploh ne bi smel biti v prometu

Sinoči, nekaj pred 23. uro se je v Mariboru pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni srbski državljan, še trije ljudje pa so bili huje poškodovani in so jih odpeljali v mariborski klinični center. Nesrečo je povzročil 44-letni slovenski državljan, ki je pod vplivom alkohola zapeljal v rdečo luč. Policisti so namreč ugotovili, da je 44-letnik vozil osebni avto po Ptujski cesti v Mariboru in v križišču s hitro cesto zavijal v levo, ko je na semaforju gorela rdeča luč. V tem trenutku je po Ptujski cesti iz nasprotne smeri pripeljal 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri zeleni luči na semaforju vozil naravnost skozi križišče. Zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju je prišlo do trčenja. Za posledicami nesreče je na kraju umrl 30-letni državljan Srbije, ki je bil potnik v vozilu, ki je zapeljalo v rdečo luč. Voznik in še dva potnika pa so bili huje poškodovani. Na vozilih in objektih je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 100.000 evrov, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Policija bo po zaključku preiskave prometne nesreče zoper voznika, ki je zapeljal v križišče pri rdeči luči, podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Voznik je zagrešil tudi precej prekrškov, saj je vozil pod vplivom alkohola, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avto s tujimi registrskimi tablicami in ni bil pripet z varnostnim pasom.

Sinočnjo nesrečo v križišču s hitro in Ptujsko cesto je povzročil 44-letni Mariborčan. Vozila ni imel registriranega, vozil je pijan in brez izpita. V nesreči je umrl njegov 30-letni sopotnik, poleg voznika sta se hudo poškodovala tudi sopotnika na zadnjih sedežih, stara 21 in 15 let. V križišču hitre ceste in Ptujske ceste je prizor bil grozljiv, posledice nesreče pa so bile po besedah Bojana Kitla, vodja urada direktorja PU Maribor, usodne za enega človeka. Umrl je na kraju, še tri udeležene v nesreči so reševalci odpeljali v UKC. Na prizorišču so poleg policistov in reševalcev morali posredovati tudi pripadniki Gasilske brigade Maribor, iz zverižene pločevine so s tehničnim posegom reševali štiri udeležene v nesreči, vse iz avtomobila peugeot, katerega voznik je kriv za nesrečo.

Po neuradnih, a zanesljivih podatkih se je nesreča zgodila zaradi odvzema prednosti. Nič krivemu 68-letnemu vozniku tesle, ki je vozil iz tezenske smeri, je v semaforiziranem križišču s peugeotom odvzel prednost 44-letni Mariborčan N.B. Zapeljal je levo, pred voznika tesle, kar je bilo usodno za 30-letnega sopotnika v peugeotu. Umrli je srbski državljan, stalno prijavljen v Miklavžu na Dravskem polju. Povzročitelj nesreče in sopotnika na zadnjem sedežu peugeota, od katerih je eden mladoleten, so se v nesreči hudo poškodovali. Kot smo še izvedeli neuradno, 44-letnik s peugeotom ne bi smel biti na cesti, saj so policisti ob preverjanju registrskih oznak ugotovili, da avto ni registriran niti zavarovan, na njem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, so potrdili na mariborski policijski upravi.

Po besedah Bojana Kitla bodo policisti 44-letnega Mariborčana kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, zaradi česar mu grozi do 12 let zapora…

Foto: Maribor24.si

Tags: , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: