Pedofil v Termah Vivat nadlegoval šestletno deklico in se zraven samozadovoljeval

Zgroženi oče, ki je spregovoril o domnevnem pedofilu, pravi, da se ti „zaledeni kri, ko vidiš, da kot morski pes kroži okoli žrtve“

Spolni napad na otroka ali t.i. pedofilija gotovo sodi med najbolj sprevržena kazniva dejanja, ki jih lahko stori človek. In prav to naj bi se minulo soboto pripetilo v Termah Vivat v Moravskih Toplicah, kjer naj bi domnevni pedofil nadlegoval 6-letno deklico, o čemer je spregovoril zgroženi oče. Čeprav vajen vsega, saj je nekoč bil policist, dolga leta pa je znan tudi po vsej Sloveniji in izven naših meja, saj sodi med najbolj znane in uspešne šamane (mimogrede, beseda šaman opisuje človeka, ki je zmožen »potovati« v duhovni svet in se z njim sporazumevati. Šamani so, z drugimi besedami vrači, čarovniki, čarodeji, zdravilci ali sveti…), je zaskrbljeni oče Robert Lavtar minulo soboto zvečer doživel enega največjih šokov v svojem življenju. Domnevni pedofil, ki je v Termah Vivat zalezoval njegovo 6-letno hčerko je ušel, a očeta skrbi predvsem ravnanje reševalcev in policistov, ki so potrebovali kar 35 minut, da so iz Murske Sobote prispeli na kraj dogodka. Ko sta policist in policistka prišla na kraj, je od prijave minilo že 35 minut. Po besedah Graha so policistom dali na razpolago vse posnetke, se tudi dogovorili, da bodo imeli prepoved vstopa za dotičnega, če bo ponovno prišel in potem tudi poklicali policijo.

Kakorkoli že, prijeten sobotni popoldan v omenjenih termah se je za Roberta in njegovo najmlajšo, 6-letno hčerko, v hipu sprevrgel v nočno moro. Na domnevnega pedofila v bazenih so ga opozorili drugi kopalci. Pravi, da je na dogajanje takoj opozoril reševalce, ki pa niso odreagirali.

Nov šok za očeta. Z vprašanji, zakaj reševalci niso ostreje ukrepali ali vsaj sami poklicali policije, smo se obrnili na Metoda Graha, direktorja Term Vivat, kjer se je odvijal incident. Grah nam pojasnil, da so reševalci, ki so zadolženi za varnost kopalcev, čistočo in red na kopališču, pravilno postopali. „Ko je ta oče od te deklice povedal, kaj se dogaja, seveda naši niso mogli poklicati policije, ker tega niso videli,” pravi Grah. Je pa policijo poklical oče, a perverznež je že izginil iz term. Na srečo so dogajanje posnele varnostne kamere, ki so menda razkrile grozljive posnetke. „Vse kar so posnele kamere smo takoj odstopili policistom in tako skušamo pomagati, da se morebitni storilec odkrije“, je še dodal direktor Term Vivat. To sicer ni povsem zadovoljilo šokiranega in razočaranega očeta Lavtarja, ki pa vseeno upa, da bodo čim prej odkrili, prijeli in sankcionirali domnevnega pedofila: „To se zaledeni kri. To ko gledaš kako kroži, kot predator, kot morski pes okoli žrtve, ritensko se je začel približevati, tam kjer so otroci hodili ven po stopnicah, se pravi, in so se ga dotikali. To je kot film,” z grozo razlaga Lavtar, ki zaradi vseh okoliščin sklepa, da domnevni pedofil tega ni počel prvič.

Šlo naj bi sicer za starejšega moškega, po besedah prič Slovenca, urejenega in na prvi pogled povsem običajnega. A očitno s skrivnimi načrti, saj po besedah Lavtarja ni imel brisače, ni bil na ležalniku, ampak je imel vse spravljeno v garderobni omarici, pripravljen, da lahko kadarkoli odide.

Naš sogovornik poudarja, da naj bi policija napad pedofila na njegovo šestletno hčerko obravnavali le kot prekršek, kar pa verjetno ne bo držalo: „Policisti PP Murska Sobota so v minulo soboto, 18.1.2020 obravnavali prijavo dogodka v eni izmed term na območju UE Murska Sobota. Policisti o

zadevi zbirajo obvestila“, nam je na naše poizvedovanje zatrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, ki je dodala, da so „policisti na kraj dogodka prišli v najkrajšem možnem času“, s čem zavračajo očitek o prepoznem prihodu v Moravske Toplice.

Naš sogovornik, zaskrbljeni očka nam je tudi dejal, da v takšnem primeru nikakor ne bi „dvigal toliko prahu“, toda boji se za otroke, kajti danes je bil ogrožen njegov, jutri po drugi, čez teden dni pa mogoče še tretji. In to se lahko zgodi s strani istega storilca, ki da brez vseh ovir giblje med otroci. „Glede na to, da sem pred 25 leti sam bil policist, sem pričakoval, da se bo naslednji dan oglasil kriminalist oziroma, da bo preiskava stekla nemudoma in bo pedofil prijet, saj je več kot očitno, da gre za pedofila, ki ni napadel prvič. Ampak zgodilo se ni nič, ugotovil sem celo, da policija tretira dogodek zgolj kot prekršek,“ še pove Robert Lavtar.

To enostavno ne moreš verjeti!

Čeprav ni razlogov, da bi karkoli lagal, je enostavno težko verjeti vsemu kar je o neljubem dogodku v Termah Vivat, povedal ogorčeni oče Robert Lavtar, ki je večinoma počival na ležalniku, njegova hčerkica pa je bila ves čas v vodi in se igrala z otroci. „Ob 17.30 sem odšel v vodo do nje. V tistem trenutku je do mene priplaval moški in me vprašal, če sem njen oče. Po moji potrditvi je dejal, da sta on in njegova žena opazoval, najmanj 15 minut, kako je neznani starejši moški ves čas sledil moji hčerki in jo poskušal zgrabiti, pri tem je imel v vodi spuščene kopalke in masturbiral, to sta videla ker sta imela oba podvodna očala. Žena od moškega je odšla do bazenskih reševalcev in jim naznanila, kaj se dogaja…ampak reševalca nista reagirala…. Hčerka mi je njihovo pripovedovanje potrdila. Nadalje sta povedala, da je ta starejši moški odšel v sosednji bazen. Nato je neznani starejši moški prišel iz sosednjega bazena, šel mimo reševalcev iz vode, in odšel v smeri sanitarij in garderobnih omaric. Vsled tega sem odšel iz bazena do reševalcev in jih vprašal, če sta prejela prijavo gospe o tem, da je moški masturbiral in poskušal zgrabiti mojo hčer. Njun odgovor je bil: »ja veva in ga opazujeva, zdaj je odšel v wc«. Dejal sem jima takoj prosim pokličita policijo jaz grem za njim. Odšel sem do wc-jev in nato do garderobnih omaric, kjer sem opazil, da se je moški že oblačil. Hitro sem stekel do reševalcev in jima dejal, da je še tu in da naj gresta z menoj, da ga zgrabimo in pridržimo do prihoda policije. Hitro smo stekli v garderobo, ampak njega ni bilo več. Najprej smo mislili, da se je skril v eno od garderobnih omaric, zato smo ga čakali pri edinem izhodu. Vprašal sem enega od reševalcev, če je poklical pa mi je odgovoril: » oprostite, to morate pa vi sami poklicat« Odšel sem po svoj telefon in poklical policijo, jim pojasnil situacijo in povedal, da je pedofil verjetno še tu in, da naj pridejo čim hitreje! Ura je bila 18.17. Policija je prišla šele po 35 minutah. Medtem ko smo čakali policiste smo ugotovili, da je moški izginil. Prišla sta policist in policistka, ki sta bila korektna in prijazna. Najprej sva izjavi podala jaz in moja hči, nato pa še 4 priče, ki so opazovale celotno dogajanje. Vsi štirje so potrdili isto, da so več kot deset minut opazovali tega moškega, ko je zalezoval otroke, še posebno mojo hči, pri tem je masturbiral in poskušal mojo hči celo zgrabit vendar mu je ona ušla iz bazena…“

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: