Padel v vodnjak, a namesto v bolnišnični, končal v policijski „oskrbi“

Šestindvajsetletnik pod vplivom alkohola povzročil dve prometni nesreči in še nekaj prekrškov

O nenavadni prometni nesreči, kjer je voznik osebnega avtomobila končal v vodnjaku, smo že kratko poročali, po „prespanem vikendu“ in končani preiskavi pa so se oglasili tudi s Policijske uprave v Murski Soboti. Tako je tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš potrdila, da so policisti bili minuli petek, malo po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote. Kršitelj se je s kraja kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve, ter z vožnjo nadaljeval.

„Policijska patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje v neprilagojeno hitrostjo v naselju Krog trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka. Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok 6 metrov. Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi

pomagala vozniku. Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista naj se umiri in odvrže kamen ni upoštevala je policist uporabil

prisilna sredstva in jo obvladal“, je sporočila Rauševa, ki je dodala, da so gasilci na kraju iz vodnjaka potegnili voznika.

„Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je kršitelj nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica je bila predana staršem. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,80 mg/l (okoli 1,70 promila op.p.) alkohola v izdihanem zraku. V vozilu je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi katera bo poslana v analizo, saj gre za sum prepovedane droge konoplje. V primeru potrditve suma bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek. Zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč bo zoper 26-letnega voznika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zoper osumljeno starejšo mladoletnico pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti“, je še dodala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: