Oskrbel se je predvsem s tobačnimi izdelki

V treh mesecih znova vlom v trgovino Kompas shop v Kuzmi

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota že drugič v kratkem času obravnavajo vlom v prodajalno na nekdanjem mejnem prehodu Kuzma. „Danes, ob 1.06 uri smo bili policisti obveščeni o vlomu v obmejno trgovino v naselju Kuzma. Iz notranjosti so bili odtujeni tobačni izdelki. Višina škode bo ugotovljena po opravljeni inventuri. Policisti za neznanimi storilci zbiramo obvestila in pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da nam to sporočijo na telefonsko št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200“, je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi dva zamaskirana moška nekaj po eni uri zjutraj vlomila v prostore Kompasove trgovine „Kompas shop“ v Kuzmi. S črnim sprejem naj bi najprej pobarvala varnostne kamere, nato pa plenila v notranjosti, kjer sta ukradla večjo količino cigaret in rezanega tobaka. Neuradno naj bi bilo nekoliko manj škode, kot pred dobrimi tremi meseci, ko so neznanci v isto trgovino vlomili 12. novembra lani in takrat odnesli za 30 tisoč evrov nakita, ur, parfumov in cigarete. Prejšnji vlom še ni bil preiskan, policisti pa sedaj preiskujejo tudi nove (ali iste) storilce. Čeprav sodijo pomurski policisti in kriminalisti med tiste, ki imajo boljšo raziskanost premoženjskih kaznivih dejanj, pa ob primera iz Kuzme opozarjata na pomanjkanje policistov v Pomurju, saj patrulja, ki je poslana na kraj, če gre iz Murske Sobote, lahko v Kuzmo pride najhitreje v 30 minutah, tokrat so menda prispeli nekoliko hitreje, ker naj bi se v času alarmiranja nahajali nekaj kilometrov bližje. Tako vlomilci imajo najmanj 20 minut za brezskrbno iskanje reči, ki se jim najbolj izplačajo.

Kakšen je povprečen reakcijski čas?

V Sloveniji je osem policijskih uprav, ki imajo različno dolg reakcijski čas, od klica na telefonsko št. 113 ali pa kakšnega drugega alarmnega obvestila, do prihoda na kraj intervencije. Ta je najhitrejši na PU Celje in PU Maribor, najpočasnejši pa na območju PU Nova Gorice in PU Kranj, in sicer znaša: PU Celje 9,22 minut, PU Koper 10,16; PU Kranj 11,45; PU Ljubljana 10,46; PU Maribor 9,56; PU Murska Sobota 10,06; PU Nova Gorica 13,48; PU Novo mesto 10,11 (Vir: Poročilo policije o delu v prvem polletju 2019).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: