Skip to content

Bakos.si

Osem jih je šlo čez mejo, kjer ni mejnega prehoda

V želji, da se izognejo karanteni, na skrivaj iz Hrvaške v Slovenijo, kjer so jih počakale globe

Med tem, ko je prehod državne meje proti Italiji, Avstriji in Madžarski dovoljen brez omejitev, pa je meja med Slovenijo in Hrvaško še vedno „zaprta“ za vse tiste, ki bi želeli v Slovenijo brez ustreznih papirjev. Še vedno je na omenjeni meji tudi veliko takšnih, ki se želijo izogniti morebitni karanteni, zato mejo prečkajo, kjer ni uradnega mejnega prehoda. In tako so policisti na območju PP Gorišnica, včeraj imeli opravka z osmimi tujci, ki so mejo prečkali izven uradnega mejnega prehoda.

Včeraj dopoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku pet državljanov Srbije, ki so z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so vse oglobili. Enemu, ki je izpolnjeval pogoje za vstop našo državo, so dovolili vstop, ostale štiri so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Le nekaj kasneje pa so policisti iste policijske postaje imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prav tako nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili in jim izdali tranzitne karantenske odločbe, saj so potovali v Avstrijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: