Objestneži so se spravili na Alojzov prostor za počitek

Bakovčan si je na lastne stroške postavil priročen in prisrčen prostor za počitek, vandali pa so klopi in mizo zmetali v ribnik

Če se v zadnjem času ne bi dogajalo toliko vandalizma in objestnosti ter zlasti kaznivih dejanj tatvin, vlomov, goljufij, uničenj, oskrunitev grobov, celo tatvin z grobov…, potem bi zgodba iz minulega Martinovega vikenda, ki se je pripetila na skrajnjem severovzhodu Slovenije, v Bakovcih, dober streljaj od Murske Sobote in še manj od pomurske avtoceste, najbrž sodila v rubriko saj ni res, pa je. Pri gramoznici v Bakovcih, kjer je svoj prostor našel tudi manjši ribnik, kjer se zadržujejo predvsem starejši, sami ali se spočijejo po sprehodu s svojimi vnuki, so namreč vandali minuli vikend uničili omenjeni prostor, ki je bil namenjen počitku. Domačin Alojz Novak je namreč pred dvema letoma na svoje stroške poskrbel za komercialni ribnik, za katerega je dobil tudi dovoljenje Agencije Republike Slovenije za okolje in ob njem uredil prijeten prostor za počitek.

Prav na praznik sv. Martina, v ponedeljek, 11.11., ko se je ponovno odpravil na prostor, ki ga je uredil tako zase, kot za mimoidoče, ki so se tam radi ustavljali, pa je Alojz doživel hladno prho, predvsem razočaranje nad tem kar so sposobno storiti nekateri vandali in objestneži. „Še za vikend sem bil tam in vse je bilo na svojem mestu. Ko pa sem v ponedeljek šel tja sem doživel šok, saj sem videl, da so vse stvari vržene v vodo. Zakaj bi nekdo to storil, mi ni jasno. Očitno je šlo za nevoščljivost,“ nam je povedal Alojz Novak, ki je omenjeni prostor tudi uredil. Sam si nikoli ni predstavljal, da bi se lahko zgodilo kaj takšnega, Kot pravi, so se na tem mestu večkrat ustavljali sprehajalci in kolesarji, tudi kakšen piknik se je zgodil na “njegovi” parceli.

„Veliko ljudi ni vedelo, da gre za privatni prostor, mene pa tudi nikoli ni motilo, da so se ljudje tam ustavljali. Pravzaprav smo se že vsi skupaj nekako navadili na ta prostor. Predvideval sem, da nikoli ne bo težav, če se ljudje tam ustavijo. Potem pa se zgodi nekaj takšnega“, pove Alojz, ki bo zadevo obnovil, a grenkoba ostaja. „Zdaj je kar je, škoda je že povzročena“, pravi naš sogovornik in dodaja, da je sam invalid in bo posledično moral plačati, da bo nekdo te stvari spravil iz vode. Tam namreč ne morejo ostati, saj bi se lahko prepojile z vodo in posledično tudi potopile.

Dogodka policiji ni prijavil, se je pa oglasil na družabnem omrežju Facebook, kjer je z uporabniki delil svoje misli glede omenjenega dogodka: „Spoštovani storilci tega dejanja. Ne zamerim vám ampak vašim staršem, ki so vas spočeli verjetno v kakem svinjaku ali štali. Kar ocenjujem kot pomanjkanje intelekta pri vaši vzgoji, ker očitno ne veste kaj početi sami s sabo.
“Odpustite jim saj ne vedo kaj delajo:” je nekoč dejal mož, ki je trpel za grehe drugih. Oproščam vam dragi storilci…vendar pozabil ne bom. Noč ima svojo moč pravijo…zato vam polagam v podzavest sledeče besede. Na neznanem kraju ob neznanem času…takrat se bomo soočali in jaz bom sodnik, razsodnik in še kaj…brez usmiljenja. Kaj bi naj to pomenilo ?…hm…naj bo to vaša nočna mora. Vse dobro do takrat kajti od takrat naprej bo vse drugače…zame in tudi za vas.
P.S.: krog osumljenih se nezadržno krči…“

Zraven so se oglasili tudi nekateri njegovi prijatelji in sledilci, ki ga celo podpirajo, češ da je „pravico včasih potrebno vzeti v svoje roke…brez policije, brez sodstva. Kajti barabe tam ostanejo nekaznovane in se ti nazadnje še v obraz smejijo. Torej zob za zob, oko za oko. Žal mi je, kar so ti to napravili. Z vnukico sva dostikrat posedeli na tej klopci. Upam, da klopi in miza niso preveč uničini in da bodo lahko še naprej služile svojemu namenu“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: