Skip to content

Nista imela sreče

Poljaka v Italiji ukradla Toyoto in Lexus

Pomurski policisti odkriti ukradeni višji cenovni vozili, tujca pa pridržali

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj ob 11.37 uri, med kontrolo cestnega prometa na regionalni cesti Murska Sobota – Lendava, v naselju Dolnji Lakoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Toyota, poljskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da sta prometno dovoljenje in registrska tablica ponaredek. Prav tako je bila na vozilu prenarejena tipska nalepka in številka šasije. Slabo uro pozneje, ob 12.25 uri se je v bližino, kjer so policisti izvajali postopek zoper osumljenega državljana Poljske pripeljalo še osebno vozilo znamke Lexus.

„Zaradi suma, da gre za povezavo med voznikoma je bila opravljena kontrola osebe in vozila. In tudi pri drugem vozniku je bilo ugotovljeno, da je prometno dovoljenje in registrska tablica ponaredek. Prenarejena je bila tudi tipska nalepka in številka šasije. Obe vozili sta bili v mesecu septembru odtujeni v Italiji. Vozili sta bili zaseženi. Voznikoma, 43- in 36- letnemu državljanu Poljske je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prikrivanja po 217. členu KZ-1 in ponarejanja listin po 251. členu KZ-1, privedena k preiskovanemu sodniku“, je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Za omenjeni kaznivi dejanji grozi Poljakoma do štiri leta zapora, in sicer za vsako izmed kaznivih dejanj po dve leti. Zato bosta oba najverjetneje obžalovala, da sta se namesto po avtocesti peljala po regionalki. Morebiti ju na avtocesti ne bi odkrili, čeprav sta se tako izognila plačilu cestnine oziroma nakupu vinjete.

O.B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: