torek, 25 februarja, 2020

Policisti dopoldan v Lendavi kontrolirali pripadnike Štajerske varde

Danes v jutranjih oziroma zgodnjih dopoldanskih urah so policisti PP Lendava in glede na njihovo število najbrž tudi kolegi iz sosednjih policijskih postaj, na Tomšičevi ulici v Lendavi kontrolirali nekaj pripadnikov samooklicane Štajerske varde. Kaj so točno počeli pripadniki štajerske varde v Lendavi še ni znano, je pa njihov samooklicani vodja Andrej Šiško, katerega so pred dnevi odpeljali na prestajanje zaporne kazni, pred časom napovedal, da načrtujejo aktivnosti na meji s Hrvaško in Madžarsko, tudi na območju Pomurja, torej Prekmurja in Prlekije.

Zakaj so možje v modrem na lendavski Tomšičevi ulici, natančneje za marketom Hungarikum, kontrolirali predstavnike Štajerske varde še vedno ni znano, je pa nam tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš potrdila, da ni šlo ne za kršitev Javnega reda in miru, enako da ni bilo sotrjeno nobeno kaznivo dejanje. Torej samo preventiven pregled dokumentov in najbrž popis prisotnih.

Kakorkoli že, zanimivo je tiudi, da večina Lendavčanov ni z odobravanjem sprejela „gostovanje“ pripadnikov samooklicane in, kot poudarjajo nelegalne „varnostno-vojaške formacije“. Ob tem se sprašujejo, ali počasi nastaja tudi „Prekmurska, Prleška ali Pomurska varda“?

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: