Neznanci razstrelili bankomat in pobegnili – škode za 50.000 evrov

Pomurski policisti izvajajo kontrolo na celotnem področju Pomurja

Potem, ko so policisti na skrajnjem severovzhodu države v zadnjem času obravnavali kar nekaj večjih kaznivih dejanj povezanih z razstrelitvijo bankomata (Beltinci, Lenart, Prosenjakovci – za slednje je storilec iz Moldavije bil prejet), oboroženim ropom (pošti v Veržeju in Trnovski vasi, kjer je storilec že bil prijet), ali večjimi vlomnimi tatvinami (dvakrat Kompas shop na meji v Kuzmi, Trafika 3 dva v Gornji Radgoni ipd.), je ponoči med sredo in četrtkom počilo še v središču kraja Kuzma. Ko so domačini še spokojno spali in lepo sanjali, je namreč neznanec ali najverjetneje neznanci, na prodajalni Mercator, malo po tretji uri zjutraj, razstrelil bankomat NLB. Policisti, menda v polni opremi in z maskami, so se nemudoma organizirali že od ranega jutra začeli izvajati poostreno kontrolo prometa na območju Pomurja.

O obsežnem nadzoru vozil in ljudi so poleg FB skupine „Radarji v Pomurju“ poročali tudi številni vozniki, ki so trdili, da so poostreni nadzori prometa, z vseh strani okrog Kuzme, a tudi nekoliko dlje, kot denimo na območju Gederovcev, Grada, Rogašovcev, Murske Sobote, ter celo na desnem bregu reke Mure, pri mostovih, ki Prekmurje povezujejo s Prlekijo, v Radencih, Veržeju in še kje. Policisti naj bi bili opaženi. S Policijske uprave Murska Sobota so potrdili, da so bili po 3. uri obveščeni, da je bil v Kuzmi razstreljen bankomat. Prizorišče so zavarovali in poteka zbiranje obvestil. „Policisti pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200“, je že zjutraj sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, ki je dodala, da bodo javnost podrobneje obvestili, ko bo končan temeljit ogled kraja, kar se je tudi zgodilo.

„Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci z uporabo plina razstrelili bankomat, odtujili denar in s kraja pobegnili. Policisti smo takoj začeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev, postavljene so bile blokadne točke, vendar do tega trenutka neznane storilce nismo izsledili. S storjenim dejanjem je na bankomatu, objektu in avtomobilu nastalo za okrog 50.000 evrov škode“, je dodala Rauševa, ki je ponovno pozivala vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da jim to sporočijo na tel. št.113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: