ponedeljek, 30 marca, 2020

Policisti pojasnjujejo, da niso prejeli prijave in da jim ne uspe najti lokacije odvržene konjske glave. Prosijo vse, ki imajo kakšno informacijo o tem, da jih obvestijo.

Potem, ko je Društvo za zaščito konj na svojem facebook profilu objavilo fotografije razpadajoče konjske glave, ki leži na cesti v okolici Rač, ob njej pa so še drugi razpadajoči deli konjskega trupla, se je sprožilo iskanje kraja, kjer so nastale fotografije. Domnevajo, da je glavo hotel nekdo skriti in jo je odvrgel v grmovje, od tam pa so jo na cesto privlekle divje živali, ki so jih privabili deli konjskega trupla. V Društvu za zaščito konj ne vedo, kaj se je zgodilo in kaj bo sledilo. Imajo samo fotografije, ki jim jih je poslal mimoidoči, ki je opazil grozljiv prizor na cesti.
Po pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, odkoder je tiskovni predstavnik Miran Šadl sporočil, da na Policijski postaji Rače do zdaj niso bili obveščeni o odvrženi konjski glavi ali podobnem dejanju. Policisti že cel dan poizvedujejo o kraju najdbe te glave, vendar neuspešno. Povezali so se tudi z Upravo RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi tam nimajo take prijave. „Zaradi tega vas pozivamo, če imate lokacijo najdbe te glave, ali morebitnega oškodovanca, da nas o tem obvestite, da bomo lahko zadevo preiskali“, je dodal Miran Šadl.

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: