„Napihali“ so krepko nad dva promila!

Še trije vozniki v Pomurju pod vplivom alkohola ostali brez vozniškega dovoljenja

Murska Sobota – Čeprav so policisti v preteklosti mnogim pomurskim voznikom, večinoma zaradi čezmernega pitja alkohola, odvzeli vozniško dovoljenje, številnim tudi vozila, možje v modrem še vedno na skrajnjem severovzhodu države odkrivajo številne voznike pod vplivom alkohola. Še posebej so pijani vozniki bili aktivni konec minulega tedna, ko so policisti na različnih območjih Pomurja, odkrili kar tri, kateri so „napihali“ nad dva promila.

Tako je minuli petek, malo pred 18. uro voznik osebnega avtomobila na cesti iz smeri Murske Sobote v smeri naselja Vaneča zaradi napačne smeri vožnje zapeljal najprej na levo bankino. zatem nazaj na desno smerno vozišče in nato zapeljal z vozišča, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo. „Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,15 mg/l (okoli 2,4 promila op.p.) alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog“, pravi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš in nadaljuje: „Istega dne, malo pred 21. uro je Gornji Radgoni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v križišču trčil v voznika osebnega avtomobila. Po trčenju se je povzročitelj s kraja prometne nesreče odpeljal in bil naknadno izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,99 mg/l (okoli 2,1 promila op.p.) alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu“.

Še tretji izmed pijanih voznikov v Pomurju je bil odkrit minulo nedeljo, malo po 23. uri, in sicer, ko je izven naselja Vaneča v smeri naselja Dankovci prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje. Vozilo je obstalo v jarku. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,04 mg/l (okoli 2,2 promila) alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. Ob vsem tem, dr. Srečko Šteiner, prometni inšpektor PU Murska Sobota poudarja: „Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: