Skip to content

Bakos.si

Najvišji sankciji sta znašali, za Čeha 3.060, za Hrvata pa 2.400 evrov

Policisti so na Podravski avtocesti izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov

Včeraj so policisti PU Maribor, v sodelovanju z mobilno enoto FURS, cestninskimi nadzorniki DARS, inšpektorji IRSI in gospodarsko družbo za tehtanje vozil Cestel, na avtocesti A4 (Podravska AC med Mariborom in Gruškovjem) izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov. Poostren nadzor je bil izveden na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so sodelujoči kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus. Pri petih voznikih tovornih vozil je bilo ugotovljenih 13 kršitev, cestninski nadzorniki DARS so globo izrekli 8 voznikom, ki za vožnjo vozil po avtocesti niso uporabljali vinjete. Ugotovljenih pa je bilo tudi 10 voznikov, ki niso upoštevali spreminjajoče prometno informativne signalizacije na portalih avtoceste, ki je voznike vozil usmerjala čez nadzorno točko.
Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil sta izstopala dva kršitelja. Voznik češkega tovornega vozila s priklopnim vozilom je imel nepravilno naložen tovor, v vozilu pa ni imel vgrajene zapisovalne opreme (tahografa). Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik vozila je predpisana globa v višini 3.060 evrov. Policisti so ugotovili tudi tehnično neizpravnost naprav za ustavljanje priklopnega vozila, ki ga je vlekel sedlasti vlačilec hrvaškega prevoznika. Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik priklopnega vozila je predpisana globa v višini 2400 evrov. Vozili češkega in hrvaškega prevoznika sta bili izločeni iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa je bil odrejen tudi izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.
„Znano je, da je na slovenskem avtocestnem omrežju dinamika prometa tovornih vozil največja, zato bomo policisti tudi v prihodnje skrb za zagotavljanje prometne varnosti namenili aktivnostim poostrenih nadzorov nad vozniki tovornih vozil in avtobusov,“ je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: