Na območju Podravja prijeli kar 37 tujih ilegalcev

Tihotapca tujcev iz Litve in Belgije končala za zapahi

Včeraj so policisti PU Maribor, na območju Spodnjega Podravja, imeli kar nekaj dela s tihotapci ilegalcev in tujci, ki so k nam prišli na ilegalen način, saj so jih prijeli kar 37, kar je skupaj s prijetima tihotapcema iz Litve in Belgije 39. Tako so policisti sinoči, okoli 20. ure v Pavlovcih pri Ormožu ustavili kombinirano vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Litve. V vozilu je prevažal kar 15 državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopek z ostalimi tujci še poteka.

Dobro uro pozneje, ob 21.25 so policisti na bencinskem servisu v Framu, ob avtocesti Gruškovje – Slivnica, ustavili kombinirano vozilo belgijskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni Belgijec. V tovornem delu vozila je prevažal kar 19 tujcev, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopki z ostalimi tujci, med katerimi je 5 državljanov Turčije, 9 Egipčanov, 3 Sirijci ter po en Iračan in Afganistanec, še potekajo.

Poleg omenjenih 34 ilegalcev so policisti včeraj, ob 16.45 uri na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili dva skritega državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom. Sinoči ob 20.40 uri so policisti na območju PP Ormož prijeli državljana Maroka, ko je na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Tudi njega so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: