Skip to content

Bakos.si

Na lepe oči je „žigolu“ podarila 40.000 evrov!

Policisti preiskali goljufijo, kjer je 40-letni Celjan opeharil naivno Prekmurko

Murskosoboški policisti so v mesecu avgustu 2020 prejeli prijavo občanke, ki je naznanila sum storitve kaznivega dejanja goljufije v katerem je navedla, da je v začetku leta na socialnem omrežju zasledila oglas v katerem moški išče partnerko. Na profil je poslala sporočilo in si pričela dopisovati z neznano osebo. Po mesecih dopisovanja sta se dogovorila za srečanje, ko je neznan moški prišel na dom oškodovanke, kjer sta se še večkrat srečala. Oškodovanki je obljubljal preselitev k njej. Kljub videzu situirane osebe je oškodovanko prosil za denar. Le-ta mu je nakazala oz. izročila preko 40.000 evrov. Nato je vse stike z njo prekinil.

Policisti so z opisom neznanega storilca seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov iz območja PU Celje, ki so neznanega storilca prepoznali. Opravljene so bile tudi druge aktivnosti na podlagi katerih je bil storilec prepoznan. Zoper 40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije. „Policisti zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjamo na previdnost. Neznani storilci na spletu najpogosteje zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu, da jih ne poznajo in jim nakažejo oz. izročijo denar“, je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Sicer pa, policisti ne poročajo o tem ali je celjski „žigolo“ naivni Prekmurki vrnil denar in ali je morebiti omenjena bila le ena iz serije ogoljufanih žensk…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: