Skip to content

Bakos.si

Na državni meji je vedno zanimivo in živahno

Policisti PU Maribor, ki praktično vsak dan imajo veliko dela med varovanjem državne meje, so tudi včeraj, v petek imeli kar nekaj dela. Tako so že ob 9.23 uri obravnavali nedovoljen prehod državne meje. V Mariboru na parkirišču podjetja na Teznem je namreč pri odpiranju nakladalnega prostora tovornega vozila bil odkrit državljan Afganistana, ki je skrit v priklopniku na nedovoljen način vstopil v Republiko Slovenijo. Po končanem postopku je tujec bil vrnjen hrvaškim varnostnim organom.
Prav tako so policisti včeraj ob 15. uri v kraju Meje ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih številk v katerem so se prevažali štirje državljani Poljske. V postopku je bilo ugotovljeno, da so državljani Poljske prečkali državno mejo izven mejnega prehoda, za prehod državne meje na tem prehodnem mestu pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Ker so izpolnjevali pogoje za vstop na mednarodnem mejnem prehodu, jim je bila izrečena globa ter omogočeno nadaljevanje poti.
Pozneje, ob 15,12 uri so policisti Postaje mejne policije Gruškovje, pri temeljiti mejni kontroli v priklopniku tovornega vozila bosanskih registrskih številk, odkrili pet tujcev od tega tri državljana Afganistana in dva državljan Iraka, ki so se skriti med blagom poskušali izogniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: