Močno povečanje nedovoljenih prehodov meje

Na mariborskem območju nabavili šest novih kontejnerjev za obravnavo in policijsko pridržanje migrantov

V letu 2019 je bilo na ozemlju Republike Slovenije obravnavanih kar 73 % več nedovoljenih prehodov kot v letu 2018. Znaten porast nedovoljenih prehodov državne meje je tudi na območju Policijske uprave Maribor, saj so v letu 2019 obravnavali 1.449 nedovoljenih prehodov, kar predstavlja 195 % povečanje v primerjavi z letom 2018.

„Zaradi učinkovitejše organizacije dela ter z vidika zagotavljanja zdravja pri delu, smo danes, v ponedeljek, 9.3.2020, na Policijsko postajo Ormož pripeljali in v funkcionalno celoto postavili šest kontejnerjev. Ti so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev. Takšne kontejnerske funkcionalne celote so že postavljene na območju PU Novo mesto, PU Ljubljana in PU Koper. Posebej poudarjamo, da ob postavitvi teh kontejnerjev ne gre za ustanovitev oziroma postavitev nikakršnih centrov, ampak izključno za izboljšanje pogojev dela policistom in za izboljšanje pogojev zadržanih oseb, ki so v policijskih postopkih zaradi nedovoljenega prehoda državne meje“ je zagotovil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Sicer pa, prav na območju Policijske postaje Ormož je bilo namreč v preteklosti prijetih največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: