četrtek, 27 februarja, 2020

V Spodnji Koreni je zagorela stanovanjska hiša, škode za 60.000 evrov; Poškodovan tudi poklici gasilec

Napovedan vetroven nedeljski večer je na širšem območju Štajerske povzročil veliko preglavic. Posebej veliko dela so imeli tudi gasilci, ki so poleg odstranjevanja podrtega drevja s prometnic, med drugim gasili tudi požare, katerih je samo na mariborskem območju bilo zelo veliko. Eden večjih je bil v občini Duplek, saj je v nedeljo okoli 20.ure zagorelo ostrešje starejše stanovanjske hiše v Spodnji Koreni. Goreti naj bi začelo blizu dimnika. Ostrešje je zgorelo v celoti, nato pa so požar pogasili gasilci. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 50.000-60.000 evrov. Med gašenjem se je poškodoval en poklicni gasilec, saj mu je na ramo padel del opeke, vendar zdravniške pomoči ni iskal.

„Ob 20.06 uri je v Spodnji Koreni, občina Duplek, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v izmeri 10 x 18 metrov. Požar so pogasili gasilci iz GB Maribor ter PGD Korena, Dvorjane, Dogoše in Selce. Zgorelo je celotno ostrešje“, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Preko noči so gasilci postavili “gasilsko stražo”, saj je zaradi vetra in zaradi napovedi, da se bo ta še okrepil, obstaja možnost ponovnega izbruha požara. „Policisti in kriminalisti so v ponedeljek opravili ogled kraja požara. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili, točnega vzroka pa jim ni uspelo ugotoviti. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo“, je povedal Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Že danes je vodstvo Občine Duplek, skupaj s Štabom Civilne zaščite, gasilci in drugimi službami skušali priskrbeti streho nad glavo za starejšo lastnico pogorele hiše Mileno Ž., ki naj bi v hiši živela skupaj z osebo preko Centra za socialno delo.

Streha na hiši, in marsikaj v njej, je v celoti zgorela (Foto: PGD Korena)

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: