Medobčinski redar brez srca!?

Zakaj je žalosten voznik reševalnega vozila?

Dokler se je javnosti krešejo mnenja o tem, ali bi policisti in pozneje sodišča morali reševalcem, zlasti ko so ti na nujni vožnji „pogledati skozi preste“ če storijo kakšen prometni prekršek, so se na voznike reševalnih vozil, predvsem v večjih mestih začeli spravljati tudi občinski oziroma medobčinski redarji. Kako „strogi“ ali pa vsaj preveč uradni so redarji (prekrškovni organ) Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor, se je ter dni prepričal tudi voznik reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči Slovenska Bistrica. Razočaran, ker trdi, da ni šel v Maribor na kavo, temveč je odpeljal obolelo osebo, je na družbenem omrežju delil svoje razmišljanje o tej tematiki. Kljub temu bo moral na račun Mestne občine Maribor plačati kazen v znesku 40 €, ali pa polovico, če bo sankcijo hitro poravnal.
„Hvala gospod redar za kazen. Očitno vam tudi napisi na avtu, da gre za Zdravstveni dom Slovenska Bistrica, in da se v njem verjetno prevažajo pacienti nič ne pomeni. Sigurno se nisem pripeljal v Lavričevo na kavico. Sram vas je lahko za takšno potezo in malo se zamislite nad svojim našopirjenim dejanjem. Vem, naredil sem prekršek, kazen moram poravnati iz svojega žepa v dobro pacienta. Vi pa vseeno ne boste obogateli. Ne pozabite, morda ste mladi, polni energije ampak vedite vsak od nas bo enkrat rabil zdravstveno pomoč. Tudi jaz jo bom potreboval. Upam, da nas bodo tudi takrat reševalci pripeljali do vrat ambulante in s svojim denarjem plačali kazen zaradi takšnih vam podobnim. Želim vam lep dan in obilico napisanih obvestil in inkasanstva za sv. Miklavža.

Voznik reševalca je zraven še pripisal: „Tudi jaz sem uniformirana oseba in se ne sramujem svojega imena in priimka. Upam, da boste o tej kazni dodatno premislili pred mojim plačilom (imam namreč 8 dni časa), če je bila zares potrebna in ustrezno reagirali“.
Ob tem in podobnih dejanjih prekrškovnih organov, kakorkoli se imenujejo, marsikdo ostane brez beseda, morebiti pa so redarji v štajerski prestolnici svojo službo vzeli „preveč resno“, z ničelno toleranco. Najbrž si mislijo, če lahko svojemu županu, torej delodajalcu napišejo plačilni listek, zakaj ne bi tudi reševalcu pa čeprav bi lahko ta nekomu prav v tistem času reševal življenje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: